dijous, 16 de novembre del 2023

TEMPESTA A LA VISTA

OSCAR BROWNE – “IF ONLY”

ALTRES REGISTRES

S'ha conjurat a les muses de la música popular i ha obtingut bona resposta. A canvi, els hi ha promès la seva ànima. Com Robert Johnson, però en versió folk.

Tenim davant a Oscar Browne, un músic inspirat i enlluernat. Va ser membre fundador del col·lectiu folk Broadside Hacks de la seva ciutat, Londres, al costat de Katy J Pearson, Campbell Baum, entre altres. L’any passat va llançar Never Quite Right, un senzill que va generar un interès especial. Interès que recull per ara entregar If Only, un EP en un 12” amb 5 cançons on deixa veure aquesta ànima que ja no és seva, on podem escoltar les convulsions pròpies d’una persona jove de sensibilitat compromesa.

El vinil, li acaba d’editar So Young Records. El va enregistrar en una setmana als Playpen Studios, a Bristol, amb Ali Chant a la producció. ‘Ali va jugar un paper important a l’hora de mantenir les gravacions al nivell just, mantenint-ne la cruesa’ explica Browne. Un ànim que manté en els 5 talls, de desenganys com en Cut Me Off, o de crisis de identitat provocades pel desig d’encaixar en diferents cercles, com descriu en Somebody Else.



Comenta que és un gran admirador de predecessors seus com Nick Drake. ‘Pink Moon és un àlbum que vaig descobrir quan era adolescent i va ser una gran influència per a mi a l’hora de decidir com volia que sonés la guitarra’. Per allà també s’entreveuen a John Martyn i al lamentablement poc reivindicat Jackson C. Frank, del que també se’n declara fervent admirador. Més cap a aquí, a Bon Iver.

D’aquest All Or Nothing ens diu: ‘Captura un moment crucial de realització. Allò que en alguna ocasió era tot per a tu i que t’allibera en comptes de sentir tristor, quan deixes de sentir-ho d’aquella manera’. Aprenem ràpid.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada