dissabte, 28 de setembre del 2024

DEIXEBLES AVANÇATS

VOYEUR – “WHISPER”

ALTRES REGISTRES

Necessitem més d’això. Es parla d’un suposat ressorgir del rock a la ciutat de Nova York, però afortunadament, Voyeur li treu importància al bluf i es dediquen a fer tot el soroll que poden i més.

Creiem que oficialment no tenen res editat en físic. Ja ens disculpareu. Però sentim igual que ells un impuls per mostrar com es pot fer bon rock encara que al principi es copiï. Qui no ho ha fet? Ningú neix ensenyat i prens d’allò que t’agrada i t’inspira.

Van “debutar” amb un primer EP, Ugly, amb el que van tallar la respiració a més d’un. Fills directes de Sonic Youth, la influència que la banda de Nova York ha exercit en ells és evident i no se n’amaguen, sinó tot el contrari. ‘No és possible que només hi hagi quatre bandes que estiguin copiant a Sonic Youth o Nirvana ara mateix. Ojalà en fossin vint-i-cinc’ deia en una entrevista recent Jake Lazovick. En el vídeo promocional d’Ugly, Chidiac es mou gairebé igual com ho feia Kathleen Hanna al vídeo Bull In The Heather de SY de 1994.

A Jake Lazovick, veu, guitarra i impulsor del cuarteto després d’aparcar el seu projecte d’avant-pop Sitcom, l’acompanyen Sharleen Chidiac (guitarra, veu), coreògrafa i una de les fundadores de l’espai Pageant de l’East Williamsburg, Joe Kerwin (baix) i Max Freedberg (bateria).

(fot Brian Karlsson)

A l’espera d’un àlbum en condicions paranormals, van llançant singles gairebé compulsivament. ‘Al assajos toquem el riff principal durant vint minuts amb el metrònom activat. És interessant el què passa quan tenses la cançó i només depèn de la memòria muscular o la força dels dits o petits matisos del canell’ diu Lazovick. Als darrers temes que han compartit Give It To You i Velvet, se li suma aquest Whisper de potent factura. Si aquest és el renaixement anunciat, estem salvats.





            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada