diumenge, 22 de setembre del 2024

UNA MICA D’HISTÒRIA

THE HOLLY JOHNSON STORY

LIVERPOOL MUSEUM

EXPOSICIÓ

Quan es parla del grup Frankie Goes To Hollywood a tothom li vindrà a la ment l’elegant imatge del seu líder visible: un Holly Johnson a qui ara la seva ciutat natal li ret homenatge.

La banda de Liverpool va editar un sol àlbum, que tot eren singles. En van tenir prou. Però no va ser fins que Johnson va compartir en una entrevista de 1993 el seu diagnòstic VIH, que la mateixa cova de lladres, la que ara explota el moviment LGBTQ i s’omple la boca de paraules normalitzadores i les butxaques de quartos, el va arraconar. ‘Va ser com viure en un desert durant 10 anys’ va declarar abans de la inauguració de The Holly Johnson Story. ‘Hi havia molts altres cantants homosexuals i a tots ells se’ls va “recomanar” quedar-se a l’armari’ explica.


© Melanie Smith

La inauguració coincideix amb el 40 aniversari del llançament del famós i fonamental àlbum, Welcome To The Pleasuredome (ZZT / Island Records – 1984). L’exposició es presenta de forma endreçada. Comença amb una introducció a la seva vida, passant per la participació al baix en la banda punk dels 70 Big In Japan, la posterior carrera meteòrica amb Frankie Goes To Hollywood, abans de seguir en solitari i la seva lluita física contra l’VIH i psicològica contra la temuda clàusula 28 activada al Regne Unit el 1988 sota el malson del govern Thatcher.



Es pot veure al Museum Of Liverpool i està produïda per Homotopia, DuoVision Arts i la National Museums Liverpool en col·laboració amb Johnson. Es va inaugurar el passat 14 de setembre i es podrà visitar fins el 27 de juliol de 2025. 


El músic ha anunciat també la gira Welcome To The Pleasuredome 40th Anniversary Tour per commemorar l’icònic àlbum incloent dates al Royal Albert Hall i un posterior retorn a casa en el M&S Bank Arena de Liverpool.


Holly Johnson va dir: ‘Bé, és brillant i té molt color, és interessant. Al menys no vaig viure una vida avorrida’. El famós sentit de l’humor anglès.





          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada