dijous, 26 de setembre del 2024

JUGANT AMB LA QUÍMICA

THE HARD QUARTET – “THE HARD QUARTET”

NOU REGISTRE

Quan era crio, la Física y Química (llavors encara es deia en l’idioma del imperio) malgrat que l’hermano que impartia l’assignatura era bon tio, no m’interessava el més mínim, com gairebé passava amb la resta de temàtiques.

Però qui m’havia de dir que amb els anys, lo de la química ho entendria ràpid. És el resultat del bon rotllo entre dues o més persones en el moment d’agafar, per exemple, les guitarres i endollar-les als amplis. El que pot sortir de la mescla en aquell ambient, temperatura i quantitat d’ingredients aleatòriament afegits, podria ser que ni ho sospitessis.

Segurament és el que li va passar a l’il·luminat de Matador Records quan va fer la proposta a Stephen Malkmus (Pavement), Matt Sweeney (Chavez), Jim White (The Dirty Three) i Emmett Kelly (Cairo Gang, Ty Segall). El producte acabat es diu The Hard Quartet, un àlbum fresc i sincer compost de quinze cançons empaquetades en dos vinils que posaran al carrer el proper divendres 4 d’octubre de la mà de la discogràfica de Nova York.

Sweeney explica: ‘Vaig tenir molta sort de topar-me amb Emmett i volia assegurar-me de que l’aposta pogués resultar’ Ells dos ja es coneixien de quan van tocar amb Bonnie “Prince” Billy. Per la seva banda, Malkmus afegeix: ‘Sento que potser hi hagi algú que no aprovi que estigui amb aquests genis...ells son realment els bons. M’agrada perquè aprendré de l’experiència’.




Han compartit tres temes, entre ells aquest Rio’s Song. Va ser filmat a l’East Village, a prop de Tompkins Square Park, utilitzant ubicacions semblants a les del video dels Stones de 1981 Waiting On A Friend, com un homenatge. Comença amb una toma de l’edifici – en realitat només els baixos – que surt a la portada de Physical Graffiti de Led Zeppelin. No son una mescla explosiva, però fa goig.





           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada