diumenge, 31 de gener del 2021

FELICITATS GERARD QUINTANA!

LA NIT i EL DIA

Ahir em van arribar dues noticies que sense voler, el meu cap les va alinear

Bé, aquí no en tenim un de pres, en tenim varis entre homes i dones, incloent la que serà entrada segura de Pablo Hasél decretada fa tres dies. I obrint la premsa d’ahir dissabte, podíem veure la lluita de l’activisme cultural català amb un repapat Gerard Quintana satisfet amb el seu premi Ramon Llull a la butxaca, corresponent a la 41èna edició. No entraré a preguntar-me si realment és aquest l’actual nivell literari: el del cantant dels Camins. Ja m'imagino el guanyador de l'any que ve... en Tomás Molina.

fot. Consuelo Bautista / El País

Després m’arribava que a Rússia Masha Alekhina, una de les membres del col·lectiu musical i de protesta Pussy Riot, per participar en una manifestació, amb temperatures de sota zero, on s’exigia l’alliberament immediat de Aleksei A. Nalvany, el polític que va patir un intent d’assassinat per mantenir una actitud contraria al president rus Putin, ha estat de nou detinguda amb d’altres companyes, fet que li pot comportar una pena de presó.



Alguna se’n recorda de Aleksei A. Navalny? Va ser aquell que van enverinar a Sibèria i no se com va acabar que va ser traslladat a un hospital de Berlín, on el van posar de nou a punt. No fa ni quinze dies, el 17 de gener, va tornar a Rússia després de passar cinc mesos a Alemanya recuperant-se. Només arribar, en el control de passaports, va ser arrestat.

fot. Kyra yarmysh/EPA

No veig al Gerard Quintana sent arrestat per mostrar el seu enuig públicament per la situació idèntica de manca de llibertat que continuem vivint aquí i sortint a les pàgines de la premsa russa. Em pregunto si només és qüestió de tenir un bon agent artístic. I el millor és que diu que la novel·la parla de somnis. Això sí, també explicava a la roda de premsa que sentia empatia pels seus companys musics per la situació actual en la que no estan ingressant cap diner. Doncs mira que fàcil que ho te. Crec que la recompensa del Llull per ser tan bon minyó, és de 60.000 euros. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada