diumenge, 24 de gener del 2021

TINTÍN i EL MON DEL CÒMIC A L’ALÇA

ART - CÒMIC

El passat dijous 14 de gener, a la casa de subhastes de París Artcurial, es va batre un record històric de cotització per una il·lustració creada per a un còmic

Es tracta d’un dibuix d’Hergé, de mides 34 x 34 cms. En tinta xinesa, aquarel·la i gouache sobre paper. Va ser fet el 1936 per la portada d’El Lotus Blau, el cinquè àlbum de la saga Tintín. En la puja, hi va haver un final d’infart. La cosa estava entre tres compradors via telèfon i el preu final històric va ser de 2,6 milions d’euros.



fot Michel Euler

Al seu dia, el dibuix va ser descartat per l’editor, argumentant que les tècniques de l’època el feien molt car d’imprimir. Llavors Hergé li va regalar a Louis Casterman, el fill del senyor de la impremta que aleshores tenia 7 anys, qui el va doblegar i el va guardar en un calaix. Allà ha estat durant 80 anys, el que explica l’estat tan excel·lent en el que es troba. 

L’especialista en còmic d’Artcurial, Eric Leroy, ha comentat: ‘Aquest treball és una genuïna obra mestra que condensa tot el geni d’Hergé. Probablement es tracti de la portada de Tintín més bella de totes. El caràcter únic d’aquest cim del novè art, la fa absolutament mereixedora d’aquest record mundial i confirma l’excel·lent estat de salut del mercat del còmic’.

Arnaud Oliveux, director associat de la casa, 
tot emocionat en el moment de donar el cop de martell 
(font: Artcurial)

Davant del seu insistent discurs sobre la sostenibilitat a la que ens hem d'adreçar si volem salvar el planeta, el mon capitalista manté la seva carrera per veure qui la te més gran i així, els mercats especulatius continuen la seva escalada i es van afegint nous productes per fer les coses encara més esperpèntiques. Ara també el d'en Tintin i pel què intueixo, del mon del còmic en general. Qui diu que l’economia s’enfonsa. La dels que tenen la pasta, òbviament no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada