dimarts, 20 de juliol del 2021

DEUX FILLES, NI FILLES NI FRANCESES

NOU REGISTRE

L’episodi escrit pe Deux Filles crec que no s’assembla a cap altre. L’any 1982 van editar Silence & Wisdom, seguit de Double Happiness, per desaparèixer fins trenta-tres anys després, pel 2016, tornar amb Space & Time, que els hi va editar Les Disques Du Crépuscule.

Tots tres, en el seu àmbit de raresa, son delitosos. Unes composicions barreja d’experimental i atmosfèrica. Encara que el seu punt més especial, per sort o no, per ells/elles, és el fet que ni son franceses ni son noies. Sempre s’han dit Simon Fisher Turner i Colin Lloyd Tucker. Dos senyors del sud de Londres, el primer, compositor de bandes sonores i el segon, productor i escriptor. Lo de dir-se Deux Filles, va començar com un joc, amb fins i tot algun concert, pensant que la gent percebria de manera diferent la seva música si creien que la feien un parell de noies. Retorçat? Si t’interessa llegeix la història de les nenes.

Ara, a través del segell anglès Glass Modern, treuen el quart àlbum, Shadow Farming. Aquesta vegada amb tota la pel·lícula ja desmuntada, encara que mantenen la imatge de la casa. El disc son divuit temes i manté el to eteri també marca de la casa. Paisatges imaginatius que van des de l’electrònica, passant pel progressiu més experimental, traient el cap per paratges orientals, tot ven amalgamat amb nombrosos fons d’enregistraments de camp. Gemini Forque i Claudine Coule, no han perdut el temps i continuen oferint meravelloses construccions musicals.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada