dijous, 15 de juliol del 2021

VIRGIN GALACTIC o ‘SUPERBOY’ RICHARD BRANSON

CURIOSITATS

Diumenge, Richard Branson va aconseguir un altre dels seus reptes. Fer una mica més realitat, el que algun dia, es pugui anar a un festival de música a l’espai, com un turista més.

A les 16:40 hora d’aquí, a bord del VSS Unity, Branson, acompanyat de Beth Moses (instructora), Colin Bennet (enginyer d’operacions) i Sirisha Bandla (vicepresidenta d’assumptes governamentals), i els pilots Dave Mackay i Mike Masucci, s’enlairava des de Space Port America a New Mexico. El VSS Unity anava enganxat a la VMS Eve, l’avió ‘dida’ que els va portar fins a 15 kilòmetres, on els va deixar anar i van acabar el recorregut fins als 86 kilòmetres, estimant-se doncs, que havien sortit a l’espai. Entitats com la NASA estableixen la frontera espacial als 80 kilòmetres. Un cop arribats a l’objectiu, s’hi van quedar uns minuts abans no van començar la baixada, aterrant al punt de partida on els esperava un bon grapat de fans, incloent els satisfets futurs clients, ticket en mà.

De ben petit, com s’acostuma a dir, ja apuntava maneres. Començant amb Virgin Mail Order primer, el 1972, amb 22 anys, va obrir la primera botiga de Virgin Records, a Oxford Street. A partir d’aquí, l’escalada ha sigut espectacular en tots els sentits. Virgin Airlines, Virgin Mobile,... de jove un empresari li va dir que ‘O acabaria a la presó o es faria milionari’. Va tenir bon ull. 


Està celebrant els 50 anys d’aquell primer aterratge al centre de Londres. Ara per celebrar els 72 anys seus que farà aquest diumenge que ve, n’ha fet un altre d’aterratge triomfal. Per d’aquí a uns anys i amb una mica de sort, les coses a la terra canviaran i les carretades de turistes amb calça curta i xancletes, les enviarem ben lluny, directes a l’espai exterior.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada