diumenge, 11 de juliol del 2021

THE UMBRELLAS, JANGLE–POP 'MID-FI', D’ALTA INTENSITAT

A LA VISTA

La llavor de l’indie-pop de la dècada dels vuitantes especialment, i dels norantes de refiló, va ser una de les que més va arrelar, amb bens de Déu que van des de The Pastels fins a Comet Gain. Si a sobre les teves arrels son de San Francisco, tens doble premi.

Perquè la influència del conegut fenòmen Paisley Underground, aparegut per la zona la mateixa dècada, també suma. L'agraït resultat, és l’inesgotable brollar de bandes, com The Umbrellas, que disposen d'un EP editat l’any passat i el seu debut a la vista amb un àlbum homònim que sortirà via Slumberland Records la primera setmana d’agost. La banda la formen Matt Ferrara (veu, guitarra i teclats), Morgan Stanley (guitarra i veu), Nick Oka (baix) i Keith Frerichs (guitarra acústica, bateria i veu).

Expliquen que el pressupost era limitat, però com les produccions que els hi agraden i tenen de referent son de trenta anys o més, van decidir muntar la seva pròpia sala de gravació: ‘L’objectiu era fer un disc que no fos ni de baixa ni d’alta fidelitat, un entremig – mid-fi li diuen –, i així va ser, vam viure junts al llarg d’una setmana fins que vam considerar que estava enllestit’. El disc inclou autèntiques perles com Lonely, Near You o aquesta Pictures, de la que diuen ‘que vol explorar el dolor que una persona pot sentir, al trontollar entre la sensació de l’enamorament i la trista realitat’. El necessari pop de tota la vida.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada