dimecres, 2 de novembre del 2016

1000 M2 DE DESIG

ARQUITECTURA I SEXUALITAT
CCCB - BARCELONA
fins el 19 de març


ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY


Pel nom, al principi despista. Avui dia en que la presumptuositat vinculada amb el consumisme més voraç és gairebé l’únic motor que fa que movem el cul, et pots pensar que l’espai modern de l’Ajuntament/Diputació ens vol colar un gol per aprendre a generar més desitjos inútils.

I no. Felicitar a Adélaïde de Caters i a Rosa Ferré, les comissàries de l’exposició, que amb aquest nom de 1.000m2 de desig, fan un repàs molt divertit i amè d’allò que justament, d’inútil no en té res.




Més 250 peces entre dibuixos, llibres, audiovisuals, objectes, maquetes, instal·lacions, cedides des de llocs com el MoMA, la Bibliothèque Nationale francesa o de col·leccions particulars (qui pogués accedir-hi) ens porten per un viatge pel temps:

els habitatges parisencs del XVIII, el terreny de les experimentacions, com la del pobre Wilhelm Reich amb l’orgón, artilugi ideat el 1940 per millorar la salut, entre elles la sexual i que Woody Allen va popularitzar amb el nom d’orgasmatrón a la seva pel·lícula del 1973 Sleeper (El Dormilega), o la de Nicolas Schöffer, cofundador del Grup Internacional d’Arquitectura Prospectiva, o també del grup Archigram, que reinventen la ciutat per als plaers, alimentada per la cultura més pop, o el projecte d’Ettore Sottsass per a un dispensador gegant d’encens, LSD, maria, opi o gas hilarant, fins arribar a terrenys més sofisticats com el de la casa que Adolf Loos va fer per a Josephine Baker o les mansions Play Boy, i acabant a les nostres sales X. Una gossada.

l’estudi pel dispensador d’Ettore Sottsass






el METAFolly d’ecoLogic Studio


collage del grup Archigram


Instant City In Bournemouth, Peter Cook - Archigram 


Play Boy Town House, 1962



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada