dilluns, 30 de desembre del 2019

ANY NOU, VIDA NOVA

TRASPASSOS

La gent marxa que dona gust. Gent que ha tingut a veure amb la cultura pop de formes diferents però que tots posen el seu granet de sorra. És d’agrair

Fa 10 dies va agafar la direcció cap al túnel Claudine Auger, imatge de l’imaginari cinematogràfic de l’era de la ‘guerra freda’. Ahir ho va fer Vaughan Oliver, creador de imatges emmotllades de bandes imprescindibles.

En el paquet de la saga Fleming, hi va tant ell com elles. Per això ens fem ressò del traspàs de Claudine Auger qui va interpretar a Dominique “Domino” Derval al film Thunderball (1965), la quarta entrega. Tret d’excepcions, el paper se l’enduien majoritàriament actrius angleses, i en el seu cas, els que posen els calés, no els hi va fer el pes l’accent de Paris que arrastrava i li van doblar la veu. També de forma irregular, és ella i no 007 qui mata el dolent, Emilio Largo, el contrabandista amb un ull tapat. Va morir fa una setmana a Paris als 78 anys.




Vaughan Oliver va néixer el 1957 i a principis dels 80 va començar a treballar pel segell 4AD per fer història. Al llarg d’aquella dècada i la següent, va crear portades per discos de bandes com Pixies, Cocteau Twins, Lush, Pale Saints per citar-ne quatre, que formaven part de l’escuderia del mític segell de Londres creant una marca que no feia més que augmentar el seu valor. En una entrevista on es dirigia als futurs dissenyadors deia: ‘Leave yourself open to those tangential journeys’ referint-se a les coses que poden passar per atzar. ‘Happy accidents’ en deia. Tenia 62 anys.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada