dijous, 2 de gener del 2014

ALGUNS TRASPASSOS RECENTS

Ja ho diuen que els darrers dies son especialmente funestos, el degoteig de gent que ha anat a parar a l'altre barri aquest desembre, fa que ens vingui molt de gust acomiadar al 2.013 amb un fort cop de porta.

Encara a finals de novembre, el 27, 28 i 29 van traspassar per aquest ordre Lewis Collins de 67 anys i membre de The Mojos, Bob Mulrooney, amb 59, destacat personatge de l’escena punk de Detroit i Richard ‘Dick’ Dodd dels Standells, amb 68. Ja el primer de desembre un dels artistes més populars de la dècada més brillant de la psicodèlia, l’australià Martin Ritchie Sharp, deixava orfes les seves obres gràfiques per Cream, Dylan o Hendrix per citar-ne tres, però que perduraran en les pàgines de milers de llibres de la història del pop. 
 
Martin Ritchie Sharp
 
Qui també va ser matiné és Richard Coughlan, bateria dels meravellosos Caravan, enaltidors del so Canterbury que amb 66 anys ens deixava. El 2, el cantant Junior Murvin amb 67 anys, qui juntament amb Lee ‘Scratch’ Perry va compondre Police And Thielves, popularitzada per The Clash en el seu primer treball. El pianista anglès Stanley William Tracey, dels primers músics britànics en moure`s pel free-jazz, traspassava el dia 6. Dos després, ho feia John Daniel Wyker III, ‘Johnny’ Wyker, amb 68 anys, membre dels Sailcat autor d’un àlbum de debut, ensenya del country pop.  
 
Richard Coughlan
 

‘Johnny’ Wyker

 
El 10, el reconegut guitarrista de jazz Jim Hall, de 83 anys acabats de fer. El polèmic Martijn Teerlinck, alies Cole Williams o The Child Of Lov, amb 26 anys, per culpa de complicacions a partir d’una operació. L’endemà ho feia Kate Barry, també jove, filla de John Barry i una joveníssima Jane Birkin, al caure... glups, des de la finestra del seu apartament de París.  
 
Martijn Teerlinck

 
Kate Barry

 
A mitjans de mes, ja plantats en el dia 13, Marcel Cellier el musicòleg suïs, conegut per ser un dels artífexs del fenomen de Les Mystère Des Voix Bulgares. Reginaldo Rossi, amb 69 anys, membre destacat de la Jovem Guarda brasilera. Dave Higgs, el 22 amb 63 anys, fundador dels Eddie And The Hot Rods. El 23 moria Yusef Lateef, amb 93 anys, un destacat music de jazz, amb interessantíssimes aportacions amb el saxo tenor, la flauta i l’oboè. 
 
Reginaldo Rossi


Yusef Lateef

 
El dia 24 traspassava German Coppini, fundador de Golpes Bajos i abans membre de Siniestro Total, posant la banda sonora estatal de primers dels vuitanta amb Malos Tiempos Para La Lírica o No Mires A Los Ojos De La Gente. Benjamin Curtis, dels School Of Seven Bells, ens deixava inesperadament la nit del 29 amb 35 anys i finalment Eiichi Ohtaki, músic japonès, membre de la reconeguda banda de primers dels setanta Happy End. Moria el dia 30 a conseqüència d’ ennuegar-se amb una poma. Tenia 65 anys.
 
Benjamin Curtis

 
Eiichi Ohtaki

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada