dilluns, 8 d’agost del 2016

A, IBIZA, JA PODEN DORMIR TRANQUILS

INAUGURACIÓ DEL MONUMENT ALS HIPPIES


NOTÍCIES I ALTRES RUMORS


L‘illa ja te el seu monument al començament del seu final. Un inici encetat de la mà dels primers “fills de papà” (he dit “fills de papà?... volia dir hippies) fins a l’actual turisme barroer, aquesta vegada de luxe, amb el que els illencs, potser no tots, de la mà dels governs estrangers i peperos amb el capità Matute al capdavant, s’han fet d’or venent-se fins i tot el seu nom real: EIVISSA.

Al peu de l’obra hi figuren el nom d’altres punts del planeta emblemàtics del moviment, com San Francisco, Katmandú, Goa i Amsterdam. Ja m’agradaria que l’efecte del pas de la veritable cultura hippie per Eivissa hagués sigut el mateix que el de la ciutat holandesa. Descansi en pau, siusplau.

a l’estudi durant els treballs previs




Pagada per en Ricardo Urgell, un dels capos de Pacha, aquest passat primer d’agost es va inaugurar l’escultura realitzada per la gironina Ció Abellí rèplica d’una fotografia del barceloní Toni Riera que va ser feta a Amsterdam l’any 1972.


1 comentari:

  1. Comparar Eivissa (o Ibiza) amb Amsterdam o San Francisco, és com equiparar Barcelona amb Glasgow (ho dic per aquella mania que tenim els catalans de voler-nos comparar sempre amb els escocesos sense entendre que on ells tenen Primal Scream i Belle & Sebastian, nosaltres tenim Lax'n'Busto i els Catarres... i una colla de bandes que salvant distàncies podrien jugar a la mateixa lliga que PS o B&S però a les quals no fotem ni cas perquè no fan gresca, xerinola ni festa major).

    ResponElimina