diumenge, 6 de gener del 2019

LIBERXINA, POP i NOUS COMPORTAMENTS ARTISTICS, 1966-1971


fins el 22 d’abril al MNAC
ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY

Al MNAC s’està exposant un bon grapat de interessants obres d’artistes amb accent català executades al llarg de la segona meitat de la dècada dels seixanta. Van ser anys de canvis i moviments com el Pop-Art i la Nova Figuració, que van ser alguns dels més representatius. Dels valencians d’Equipo Crónica, Antoni Porta, Arranz-Bravo, America Sanchez, el Grup del Maduixer o Joan Rabascall per citar-ne quatre, son algunes de les obres exposades que podem veure.


cartell de l’exposició amb un disseny d’Enric Sió (1968)


El catàleg insisteix amb el discurs d’aquests artistes i la seva intenció política, la critica a la societat de consum, al poder establert, però aquestes suposades conseqüències reflectides a la nostra societat més propera, que sempre es diu que hi va haver, no les he vist mai per enlloc. A d’altres lloc del mon, potser sí que l’art va tenir un paper important en algun dels canvis que hi va haver. Per tant, fixem-nos amb lo important que és el treball que ha quedat i no ens feu badar més.

Configurada dins d’una sèrie d’exposicions que es proposen endinsar en marcs temporals concrets, per fer-ne una re-lectura de l’art català de postguerra.

(fot. Carles Ribas)

Equipo CrónicaPim, Pam, Pop (1971)

disseny de Jordi Batista pel single Orgia nº1 / L’Home Dibuixat d'en Sisa (1968)

Silvia Gubern al Maduixer - Jordi Galí (1971)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada