dissabte, 14 de setembre del 2019

PARAR L'ORELLA, COM MENDINI

ARCHITETTURA SUSSURRANTE DI ALESSANDRO MENDINI
ALTRES EDICIONS

El 1983, l’arquitecte i dissenyador Alessandro Mendini va llançar 2000 unitats d’un disc que es deia Architettura Sussurrante. 

Un disc que, no cal dir-ho, no va tenir massa ressò. Animats per aquesta acollida, des de Florencia, l’ Industrie Discografiche Lacerba agafa el llistó i reedita el disc per poder tornar a escoltar l’audio-drama de Magazzini Criminali, l’anunci de Maurizio Marsico, la cançó de bressol cantada pel propi Mendini o l’electro-pop de l’època, rollo Matia Bazar, per la representativa veu dels 80 d’Antonella Ruggiero. Aquesta re-edició ve amb nou disseny gràfic, obra de Anti-B Design amb seu a New York, n’hi ha 300 còpies.



Arrel del llançament i dins dels propòsits de desacoblar el disseny dels seus aspectes industrials i consumistes, Mendini va escriure: ‘Si apropem l’orella a les parets d’una habitació, ens transmeten el seu missatge, la seva ‘architettura sussurrante’ el cant acumulat per les generacions que dins d’aquelles parets van experimentar vida imort, alegria i dolor. Aquest és el significat de la col·lecció de cançons, dictats i sons d’aquest disc’. Els de l’Ikea deuen flipar.

a la Biennale de Venècia el 1980 

El 1983 i per la festa commemorativa del seu 5è aniversari, la revista editada a Barcelona ON Diseño, va treure un single+poster que anava de la mà del mateix Mendini amb els temes Alchimia - Non Lo So i Ya Mama. Aleshores anàvem molt a l’una.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada