dissabte, 24 de febrer del 2024

LO-FI AL QUADRAT

DIMITRIAM – “AMPHORA”

ALTRES REGISTRES

És realment espectacular. Quan un a més de creatiu, creus de debò amb el que fas i vols demostrar que allò que fas és tant o més efectiu que moltes de les coses que hem de tragar de canto, res et pot aturar.

Dimitriam és el pseudònim amb el que es mou Dimitri Manos. És un músic i activista sonor que funciona des de principis dels 2000 instal·lat a Tucson. És una de les parts dels llegendaris Golden Boots i American Monoxide a més de tocar i participar en nombroses bandes i recòrrer les carreteres de mig país.  

Ara acaba de llançar la seva darrera pedra preciosa. Es diu Amphora i ha sortit via Moone Records en cassette/obra d’art. Serà en cintes C40 confeccionades una a una, impreses en paper Canson XL Sand Grain de 160 grs. pintades individualment en aquarel·la i amb una mini revista amb les lletres.

Les 13 cançons que el componen han sortit d’experiments registrats en un 4 pistes l’estiu passat. Després, una tarda de la tardor, es va posar a revisar-les i a encaixar-les. ‘En tots els sentits, aquest àlbum son els fragments d’un diari’ explica. ‘Aquella tarda vaig trobar el fil i vaig gaudir com un camell muntant la història. Com una àmfora, un recipient on posar tots aquells trossets d’estiu’.



Aquesta cançó, Rug, ‘tracta sobre el desig de retirar-se i que et deixin tranquil, si bé acaba d’una manera caòtica, fent referència a que no sempre es pot viure aïllat’ explica Dimitri. ‘El caos final vol mostrar que el món del que et vols retirar, encara està allà, i tot seguirà per resoldre quan hi tornis’. Li encanten les alfombres, quan més guarnides millor, diu. ‘Quan em sento atabalat, em submergeixo en els mons abstractes que hi veig en l’estampat del teixit que em connecten i torno a ser jo’. Posa d’exemple la famosa frase de The Dude a l’obra mestre dels Cohen The Big Lebowski: ‘L’alfombra realment unia l’habitació’, per a Dimitri l’alfombra és el que manté unit a Amphora. Personatges com aquest fa que tinguem ganes de continuar.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada