dilluns, 18 de febrer del 2019

JULIA HOLTER EN MANS DEL SURREALLISTES

VÍDEO

Els vídeos fa temps que s’han proclamat els reis de tota etapa de promoció, encara que des d’aquell Video Killed The Radio Stars dels Buggles ha plogut molt i l’estil ha canviat en tots els sentits. La industria musical, la del ‘tot per la pasta’ enfocada tan sols als més llestos de la classe, s’emporta la palma en generar merda en cadena.

Però afortunadament hi ha gent que defuig la tendència i dedica ganes i esforç de la mà de la santa creativitat a fer coses interessants. És el cas del darrer vídeo de Julia Holter pel tema Les Jeux To You del darrer disc, sobre el que la directora, Geneva Jacuzzi, explica que s’ha inspirat en l’opera prima d’Alejandro Jodorowsky, Fando y Lis del 1968. 


Diu: ‘Després d’escoltar la cançó, imatges de Fando y Lis, una pel·lícula que sempre m’ha empaitat, em van inundar la ment. Com a dona, vaig sentir la necessitat d’explorar l’ànima del mite i reescriure les imatges a modo de reforçament de la mirada en femení’. I afegeix ‘hi ha una essència misteriosa en aquesta historia, una espècie de troca psico-espiritual que em porta a la poesia surrealista de les lletres i la musica de Julia. Que per molts anys.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada