dimecres, 15 de maig del 2019

YEAH! YEAH! YEAH!


LLIBRES CURIOSOS

Passat Sant Jordi, s’apropa un altre tòpic que es repeteix any rere any com una picor, aquest, tot un clàssic de l’estiu: fer-nos amb un llibre que quedi bé al costat de la sombrilla

Recupero Yeah! Yeah! Yeah! La Historia del Pop Moderno escrit pel Saint Etienne Bob Stanley que ja s’ha convertit en tot un clàssic editat originalment el 2013 i en espanyol tres anys després. Es llegeix molt fàcilment, a base de breus capítols, transformant-se  en un llibre de consulta. A més, les que no l’hagin llegit i el guardin per l’agost, com que té 740 pàgines, els nens tornaran al col·legi i potser encara no l’hauran acabat.


Una espiral de dades que em fan sentir com l’autor quan acaba el volum escrivint:
La música, com en el segle XIX, abans d’Edison, no està tancada en els discos, sinó que flota en l’ambient. Tota l’era del pop modern està a l’abast de qui la vulgui gaudir, rampinyar, difondre, recopilar i fer-ne eina d’antologies: un trencaclosques infinit de peces intercanviables a disposició de les generacions futures. Em sento enormement afortunat d’haver sigut testimoni conscient de gran part d’aquesta historia'.

M’agrada quan diu testimoni conscient. L’entenc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada