dimarts, 28 de desembre del 2021

LA MÀGIA DE BRIAN ENO

SIUSPLAU

La societat de consum funciona així. Ser ben imaginatiu creant alguna cosa que no la necessites perquè ja la tens, però que igualment te la trauran de les mans en un plis plas...

... i Brian Eno, si alguna cosa te, és imaginació. A partir de les seves conegudes capses de llum caleidoscòpiques, l’home, imagino que un dia en deuria posar una plana per embolicar-la i pensaria,... però si sembla un tocadiscos! ‘Un dels grans avenços en la teoria de l’evolució, és que pots començar amb alguna cosa senzilla i es converteix en complexa. Això és molt poc intuïtiu: és una d’aquestes coses que el cervell humà no és capaç de veure de immediat. No agafa sentit fins que ho veus... És una de les coses que m’agraden d’aquesta feina, que és una proba d’això mateix’ diu arrel del llançament del giradiscos que ha dissenyat i ha produït en col·laboració amb la Paul Stolper Gallery de Londres. Es tracta d’un tocadiscos transparent amb llum LED que va canviant de color. El que no sabem, és si la velocitat del canvi va lligat amb si el que sona és Celine Dion o ACDC.

Per explicar el germen de l’invent, Eno va dir: ‘La llum d’ell es podia copsar com si estigués atrapada en un núvol de vapor. Vam estar asseguts mirant durant segles, paralitzats per l’experiència totalment nova de la llum com una presencia física’. La sopa d’all. En va fer 50 unitats. No ens podem, ni volem, imaginar el que en demanaven. A la galeria no en queda ni un a la venda. Comença la re-venda.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada