dissabte, 11 de setembre del 2021

AMUSEMENT PARKS ON FIRE, AMANIDA D'ESPIRALS

NOU REGISTRE

Les coses a vegades volen el seu temps. Independentment de que no disposis de tot el que voldries, per qüestions personals, si el teu nivell d’exigència és el que correspon, està més que justificat. Michael Feerick ho sap, i la seva banda, Amusement Parks On Fire, també.

Tot va començar a principis del nou segle, a Nottingham. Cap el 2004, es van estrenar – encara que per aquesta ocasió, casi tots els instruments els va tocar ell – amb un meravellós disc de títol homònim. A partir d’aquí es va fer la banda amb la que van sortir de gira amb Dinosaur Jr i M83. El 2006 va venir Out Of The Angeles, enregistrat en un estudi propietat de Sigur Rós a Islàndia. El tercer disc, Road Eyes, enregistrat a Los Angeles, va aparèixer el 2010, també amb molt bones crítiques. Llavors va venir una pausa, feliçment trencada el 2017, amb l’aparició del single Our Goal To Realise. Ara, any i mig després de l’estranya aturada, continua el camí on ho van deixar amb All The New Ends, l’EP de 12” que va treure el 2018. Després del que ells mateixos anomenen ‘una moratòria de 88 mesos’ tornen amb un nou àlbum que porta per nom An Archaea.

(fot. Carla Mundy)

Des del primer tema, que s’endevina la solidesa del treball. Old Salt, una enèrgica composició dintre de la seva èpica estimulant. Diving Bell, que ens submergeix en el líquid amniòtic del que algunes no voldrien haver sortir. No importa. Amb Breakers, tornem al mon real per amb Aught Can Wait entrar de nou en una espiral expansiva a través d’una màgica sintonia de casi quatre minuts, que ens fa moure com si fóssim de goma i sortir-ne senceres. Amb Gamma, a poc a poc, seguim endavant per tornar a brincar amb la distorsió abrasadora de Boom Wang. L’àlbum acaba amb un parell de tonades pop que ens conviden a relaxar-nos mentre esperem, ansioses des d’ara mateix, que no ens tornin a deixar penjades. Per molts compromisos i pandèmies que hi hagin pel mig. 


#AmusementParksOnFire #AnArchaea #MichaelFeerick #NovetatDiscogràfica #totdepop


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada