dissabte, 4 de setembre del 2021

BENAVENTURATS ELS DEERHOOF, PERQUÈ AMB ELLS SEREM SACIADES

A LA VISTA

A la seva manera, els membres de Deerhoof, Satomi Matsuzaki, Ed Rodriguez, John DieterichGreg Saunier, durant la bogeria de l’any passat, no van deixar-se arrossegar per la histèria general i van seguir treballant. 

Quins uns, en actiu des de 1994, amb aquest Actually, You Can, seran dinou àlbums a les seves esquenes. Segons han fet saber, aquest nou treball vol ser ‘un reflex de la constant re-invenció per la que circulen des de fa 25 anys’. En quant a la temàtica, expliquen ‘Penseu en tota la bellesa, la positivitat i l’amor que els auto-proclamats guardians del “sentit comú” consideren lleig i negatiu. Difícilment estaríem destruint la societat, desmuntant la seva economia colonial i les presons i els rols i l’estètica de gènere. Ho estaríem creant!’ Segons Greg Saunier, ‘avui, ser una persona íntegra, significa ser un criminal, sigui per seguir una vaga o participar a les protestes com les del Black Lives Matter. Amb el disc, tractem d’expressar això: un bust, una imatge de presó glamurosa’.

Certament, cada treball de Deerhoof, sorprèn d’alguna manera. Els dos darrers, Future Teenage Cave Artists i l’experimental Love-Lore, llançats el passat any, serveixen per captar la capacitat de la banda de San Francisco. En el cas que ens ocupa, el treball de composició i enregistrament va ser tan especial, com tot el demés. Treballar des de casa individualment intercanviant arxius, segur els va dificultar les ganes que tenia Satomi Matsuzaki de que el disc repliqués l’energia dels seus directes. L’àlbum estarà disponible el 22 d’octubre via Joyful Noise Recordings i de moment ja han avançat dos temes, Department Of Corrections i aquest vibrant i punxegut Plant Thief. Es tracta ‘d’una cançó de rock que respon a un mon patriarcal que s’aprofita del treball humanitari no remunerat i el saber matriarcal’. Si no existissin, els hauríem d’inventar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada