dimecres, 1 de setembre del 2021

QUI HO DIU QUE A L’AGOST NO ET POTS NI MORIR?

TRASPASSOS – (JULIOL) AGOST 2021

Tot sembla indicar que sí. A més, hi ha hagut un lamentable canvi a l’alça envers les vacances permanents.

CÀNCER: 12

CÒVID: 00

NO SABEN / NO CONTESTEN: 09

Comencem amb dues persones que se’ns van quedar fora en la relació del mes passat. La primera es tracta de Patricia Kennealy-Morrison, la periodista que va tenir una qüestionada relació amb Jim Morrison. Va traspassar el dia 21 de juliol a Nova York amb 75 anys per complicacions cardíaques.

Patricia Kennealy-Morrison

L’altre és l’escultor anglès Phillip King. Va treballar d’assistent d’Henry Moore abans d’encetar la seva particular carrera als anys seixanta. Va viure i treballar a Londres on va traspassar el 27 de juliol als 87 anys. No han transcendit les causes.

Phillip King

El primer dia d'agost, Norman Paul Cotton, guitarra i veu de Poco. Va entrar el 1970 en substitució de Jim Messina i és l’autor de Heart Of The Night, inclosa a l’àlbum de 1978 Legend. El del cavall i la portada blanca. Va morir a la seva casa d’estiu a Eugene, Oregon, amb 78 anys. La seva dona ha dit que va ser sobtadament sense especificar més.

Dennis ‘Dee Tee’ Thomas ho feia el dia 7 d’agost als 70 anys, tranquil·lament mentre dormia. Va ser cofundador de la banda de R&B Kool & The Gang amb la que va estar tocant fins els seus últims dies.

El mateix dia 7, Gary Lee Yoder. Membre d’Oxford Circle, Kak i Blue Cheer, tot bandes de referència de l’escena psicodèlica dels seixanta a San Francisco. Va traspassar amb 75 anys a causa de nombroses complicacions de salut.

Gary Lee Yoder

El dia 9, Joseph D’Ambrosio, de nom artístic Joey Ambrose. Va ser un saxofonista nord-americà, conegut principalment per tocar l’instrument en dos dels clàssics de Bill Haley & His Comets, Rock Around The Clock i Shake, Rattle And Roll. Va traspassar amb 87 anys, pacíficament a Las Vegas, sense que hagin transcendit més detalls.

Joey Ambrose

El dissenyador gràfic italià Enzo Facciolo. Conegut per crear Diabolik, el còmic del que més tard va sorgir la pel·lícula de Mario Bava el 1968, produïda per Dino De Laurentis. Va ser el 1963 que es va incorporar a la plantilla de dissenyadors de la sèrie, aportant-li la caracterització justa per l’èxit del personatge. Va traspassar el 13 d’agost als 89 anys sense que s’hagi especificat la causa.

Enzo Facciolo

El mateix 13, Nanci Griffith. Cantant, guitarrista i compositora de country i folk. Va ser de les reconegudes en el seu estil, des de que va començar la seva carrera a principis de la dècada dels setanta. Extraoficialment, ha traspassat per causa natural, encara que va patir càncer de mama el 1996 i de tiroides el 1998. Va traspassar a Nashville amb 68 anys.

Nanci Griffith

Gary “Chicken” Hirsh, bateria de la Country Joe And The Fish de la millor època. Va morir a Ashland, Oregon, el dia 17 amb 81 anys. La causa, a part de que se li parés el cor, no ha transcendit.

Gary “Chicken” Hirsh

El tinent Leslie de la sèrie Star Trek de 1966 a 1968. Edward J. Paskey, va traspassar també el 17, tres dies abans de complir els 82 anys a Califòrnia i tampoc ha transcendit la causa.

El dia 19 ho feia a Oceanside, Nova York, Chuck Close, de nom real Charles Thomas Close, artista visual i pintor nord-americà, famós pels seus retrats foto-realistes i abstractes mida familiar. Va arribar aquí el 1988 després de quedar paralitzat per una oclusió de l’arteria espinal. La noticia va ser donada pel seu advocat i la causa no s’ha especificat, tot i que el 2013 se li va diagnosticar un Alzheimer.

Chuck Close

El 21, “Sweet” Connie Hamzy Parente, o “Sweet Sweet” Connie o Connie Flowers. Famosa groupie que s’associa amb bandes com Led Zeppelin, Eagles, Bad Company o ZZ Top. En actiu fins els anys noranta. La revista “Spin” el 2005 la va declarar “la groupie del rock’n’roll més famosa del mon”. Gran Funk Railroad la menciona en el tema We’re An American Band: ‘Sweet, sweet Connie, doin’ her act / She had the whole show and that’s a natural fact’. Va morir amb 66 anys, després d’una breu malaltia a Little Rock, Arkansas .

Sweet Sweet” Connie

Isaac Donald ‘Don’ Everly, el mateix 21 a Nashville. Membre dels Everly Brothers amb el seu germà petit Phil, que va traspassar el 2014. Va morir amb 84 anys sense que es donessin detalls de la seva mort.

L’endemà, el dia 22, Marilyn Eastman ho feia amb 87 anys a Tampa, Florida. Va ser Helen Cooper a l’arxi-popular pel·lícula del 1968 Night Of The Living Dead. La noticia va ser donada a través de twitter per la mateixa The George A. Romero Foundation. Tenia 87 anys i tampoc s’han especificat les causes.

Marilyn Eastman

Powell St.John, fundador de la banda Mother Earth amb Tracy Nelson, a part de ser membre de l’escena folk i psicodèlica d’Austin, on va néixer, la dècada dels 60. Va escriure algunes cançons pel primer àlbum de The 13th Floor Elevators. Va traspassar també el 22 amb 80 anys sense transcendir-ne la causa.

Powell St.John

El 22 va ser un mal dia. Brian Travers, saxofonista, fundador i membre permanent dels UB40. En un comunicat de la pròpia banda, es diu que va traspassar a conseqüència d’un càncer amb 62 anys, a casa seva, a Moseley, Birmingham. El 2019 ja va ser operat per extirpar-li dos tumors cerebrals i a principis d’aquest any es va haver de tornar a intervenir quirúrgicament.

Una de les morts més populars d’aquest agost, ha estat la del fotògraf de la revista Enderrock, Xavier Mercadé. Va traspassar als 54 anys com a conseqüència d’un càncer,el dilluns 23.

El va eclipsar una mica, la desaparició l’endemà mateix del bateria dels Stones, Charlie Watts. Va traspassar a la mateixa ciutat que el va veure néixer, a Londres, amb 80 anys, d’un càncer de gola.

Un dels músics més ‘campechanu’ d’aquí, Francesc Burrull. Va ser un compositor, arranjador, intèrpret i amic de tothom. Va destacar especialment en el món del jazz i el de la Nova Cançó. Va morir el 28 a Sant Pere de Ribes als 86 anys de complicacions d’una malaltia renal.

El dia 29, Ron Bushy, el bateria dels Iron Butterfly. La noticia va ser donada per la mateixa banda que van fer saber que va morir tranquil·lament envoltat de la seva dóna i les seves tres filles a l’UCLA Santa Monica Hospital. La causa, un càncer d’esòfag. Va ser l’únic membre original que participa en els sis àlbum editats, des de Heavy de 1968 fins Sun And Steel de 1975. Explicava com si fos un compliment, que Ringo Starr li va demanar permís per xoriçar-li un tros del seu solo de bateria a In-A-Gadda-Da-Vida.

Ron Bushy

I tanquem. El mateix 29, l’entranyable productor i music jamaicà, Lee ‘Scratch’ Perry. Va treballar amb musics com Bob Marley, Beastie Boys, The Clash o Ari Up. Va traspassar a l’hospital de Lucea, al nord de l’illa, amb 85 anys sense que s’especifiquessin les causes. Keith Richards va dir d'ell que era com ‘el Salvador Dalí de la música’. Ens veiem!

Lee ‘Scratch’ Perry

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada