dimarts, 21 de setembre del 2021

IMATGES DELS SEX PISTOLS PELS NÚVOLS

EFECTES COL·LATERALS

Dimarts de la setmana passada, tot i que no es va arribar a les 20.000 lliures que s’esperava, se’n van pagar 15.000 per una pel·lícula en 8mm. de l’actuació coneguda com “el concert que va canviar el mon”.

Es tracta del que van donar els Sex Pistols en el Free Trade Hall de Manchester el 1976 i es creu que és l’únic metratge que existeix d’aquell concert. La pel·lícula i els seus drets d’autor, fins ara propietat del col·leccionista Mark Roberts, han canviat de mans a través de la casa de subhastes Omega Auctions.


El concert d’aquell 4 de juny, el van organitzar els Buzzcocks després de veure’ls tocar a Londres. Van assistir unes 40 persones. El que passa, és que entre elles n’hi havia alguns que aquella nit la vida els faria un tomb i amb ells, moltes de nosaltres. Entre les dues nits que van actuar, hi van passar: Ian Curtis, Bernard Sumner, Peter Hook (Joy Division/New Order), Mark E. Smith (The Fall), Howard Devoto, Pete Shelley, Steve Diggle (Buzzcocks/Magazine), Morrissey o el fundador de Factory Records Tony Wilson.

L’impacte que va tenir aquells concerts van canviar el curs de la història de la música’ explicava Paul Fairweather d’Omega Auctions

Aquest és un fragment de la pel·lícula de 2002 dirigida per Michael Winterbottom, 24 Hour Party People, on s’intenta reproduir aquell moment – Steve Coogan està en el paper de Tony Wilson...


#SexPistols #FreeTradeHall #Manchester #Subhasta #OmegaAuctions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada