divendres, 24 de setembre del 2021

NICK CAVE, L’ESCULTOR, AL METRO DE NY

ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY

Els passadissos, normalment son l’espai més oblidat del mon. Els de casa o els que connecten les diferents estacions del metro de qualsevol ciutat.

En el cas dels del transport subterrani – no vull dir-li públic, perquè si ho fos, no hauríem de pagar – l’únic interès que tenen, acostuma a ser el de que sigui el més curt possible. En un trosset del de Nova York, l’escultor i performance Nick Cave, ha fet els possibles per a que sigui una mica interessant mentre dura el passeig.

La setmana passada es va presentar la primera de les tres instal·lacions permanents que portarà a terme en mosaic i vídeo. Aquesta es diu Every One, les altres dues, que s’instal·laran a principis d’any, es diuen Each One i Equal All. Every One cobreix casi 300 m2. i fa el corredor que hi ha sota el carrer 42 que connecta les estacions de Times Square i Bryant Park. Amb les altres dues, es pretén arribar fins la de Grand Central.

Estan inspirades en els seus coneguts Soundsuits, els vestits fets amb sisal, cabell humà, botons, filferro, plomes i lluentons. L’autor va dir: ‘A mida que camines i vas passant, es mou amb tu. La idea era que operes de la mateixa manera com la gent es mou pel lloc’. No és per desmerèixer-ho, ni molt menys, però aquests tristos corredors, qualsevol cosa els fa millorar ràpidament.



(totes les imatges cortesia de MTA Arts & Design)

#NickCave #Performance #Art #Instal·lacions #Metro #NewYorkCity’sMetropolitanTransportation #MTA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada