dilluns, 14 de novembre del 2022

DARREN HYMAN, COM SI S’OBRÍS DE CAMES

NOU REGISTRE

Darren Hyman és del tipus que si d’ell depengués, ja pot tronar tot el que vulgui.

Ha anat editant obra des de que porta pantalons llargs. Compon dia i nit. Per això ha estat compensat amb reconeixements i encàrrecs de diferents institucions, especialment per vestir relats històrics, sobre els conflictes a l’Anglaterra del segle XVII o comunitats rurals oblidades, per dir-ne dos del temari. A punt de fer els 52 anys, li ha arribat el moment introspectiu. Potser és la crisi de la davallada física, que només alguns humans, fora del grup dels eixerits, tenen.

Es diu You Will Not Die que li ha tornat a editar Fika Recordings en un elegant doble vinil. Està enregistrat totalment per ell, acompanyat de la seva col·lecció de sintetitzadors dels anys 70. Explica sobre l’àlbum: ‘En els darrers anys, la meva vida ha anat canviant i seria estrany que aquest fet no aparegués en la meva música. El darrer disc, Home Time (2020) va ser com l’àlbum de trencament. Ara volia riure’m de mi i aquest estil de disc’. El disc va de festes mediocres i solitaris passejos nocturns cap a casa. A un pas dels ansiolítics.

You Will Not Die, la darrera cançó i la que dona nom al disc, va de les relacions de qualsevol tipus que comencen i acaben, però també de la nostra vida interior i com ho processem els canvis a mida que anem envellint. Pensava en la mortalitat i la temporalitat de tot, però també en la fragilitat com alguna cosa bonica per posar-hi música’. Des d’aquí esperem que s’hagi recuperat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada