dimecres, 2 de novembre del 2022

ELS DARRERS EN AFEGIR-SE A LA DIADA DE TOTS SANTS

TRASPASSOS / OCTUBRE 2022

CÀNCER / ALTRES: 09

VIRUS MUTANT: 00

NO SABEN / NO CONTESTEN: 05

Si hi haguessin traspassos de primera i traspassos de segona, aquest octubre se’n duria la palma. Passada la festivitat de Tots Sants, anem pel resum dels que s’han sumat a la diada a darrera hora.

Mary McCaslin va ser una cantautora folk de discret però brillant llegat. Amb un estil que va influir a cantants com Nanci Griffith, el seu àlbum de debut Goodnight Everybody (Barnaby Records – 1969) ha sigut re-editat merescudament. Va traspassar a Hemet, CA, el dia 2 als 75 anys a causa del PSP (Paràlisi Supranuclear Progressiva).

Mary McCaslin

El mateix dia, marxava també, Sacheen Littlefeather, de nom de naixement Marie Louise Cruz. La recordem pel discurs que va fer representant a Marlon Brando, a la cerimònia dels Oscar de 1973, en protesta pel tracte donat als natius dels EEUU. Va traspassar a Novato, CA d’un càncer de pit també amb 75 anys.

Sacheen Littlefeather

El dia 4 ho feia la reconeguda cantant i compositora Loretta Lynn. Quan es planta a Nashville la dècada de 1960, la cosa es dispara fins que et cansis i diguis prou. Molt recomanable la pel·lícula Coal Miner’s Daughter de 1980 que relata aquests primers anys d’escena. De salut delicada, el 2017 va patir un vessament cerebral. Va traspassar a casa seva a Hurricane Mills, TN mentre dormia, amb 90 anys.

Loretta Lynn

El productor, compositor i cantant de R&B, Ivy Jo Hunter. Especialment conegut per la seva tasca la dècada dels seixanta a la Motown, responsable entre moltes altres del mega-famós Dancing In The Street, encara que les relacions personals amb la companyia van acabar com el rosari de l’aurora. Traspassava amb 82 anys el dia 6 sense que s’hagi especificat cap causa concreta.

Ivy Jo Hunter

El dia 8 el bateria anglès Steve Roberts, de la mítica banda de finals dels setanta UK Subs. Segons ha explicat la seva dona Jude, era molt propens a patir estats aguts de depressió. Va posar punt i final a tots ells amb un efectiu suïcidi. Tenia  68 anys.

Steve Roberts

Saltem al dia 18. Va ser el torn de Franco Gatti, que ho va fer a Gènova. Va ser membre del grup italià de pop comercial Ricchi e Poveri (era el que duia bigoti), amb els que va fer molts calés. Tenia 80 anys i segons mitjans propers, feia anys que patia problemes de salut, sense especificar més cosa.


El mateix giorno, el cantant de Maryland, Robert Gordon. De moure’s per l’escena punk-rock de Nova York amb Tuff Darts, la segona meitat de la dècada va fer un tomb apropant-se al rockabilly de la mà del productor Richard Gottehrer. Va morir als 75 anys de patir una leucèmia mieloide.

Lucy Simon, germana de Carly Simon, amb qui va funcionar uns quants anys com las Simon Sisters, fins que una d’elles, no cal dir quina, a principis dels setanta va emprendre el vol tota sola. Lucy Simon va traspassar d’un càncer el dia 20 als 82 anys a casa seva a Piermont, NY. Es dona la casualitat que de les tres germanes que son, Joanna de 85 anys (aquesta situada en el mon de l’opera) va traspassar el dia abans també de càncer. Carly Simon, la petita, te ara 77 anys.

Lucy, Carly i Joanna

El dia 22, Luiz Galvão, fundador de Novos Baianos el 1968. Músic, escriptor i poeta, amic de Joao Gilberto, la seva trajectòria ha influït a més d’una generació d’aspirants a artistes. Portava anys amb problemes de salut. Diabètic, amb un vessament cerebral i un infart, el 16 de setembre va ser hospitalitzat, amb una hemorràgia digestiva. Traspassava finalment el dia 22 a São Paulo amb 87 anys.

Luiz Galvão

El 24, Gregg Philbin, el baixista de l’època dorada de la banda de la banda de Illinois, REO Speedwagon. Va formar-ne part en els sis primers àlbums i va marxar el 1977. Amb problemes de salut com tothom, va traspassar amb 75 anys sense especificar més.

Gregg Philbin

També el 24, Jorge Sánchez, veu i baix de la banda punk-hardcore de Terrassa, Código Neurótico. En marxa des de 1982, van formar part de la potent escena punk d’aquells dies que hi havia ganes de trencar-ho tot. Tenia 58 anys i la causa de la partida, és un misteri.

Jorge Sánchez

Un mes punk-complicat. D.H.Peligro - Darren Henley - music, conegut per ser bateria dels Dead Kennedys des del 81 fins el 86. Va traspassar a casa seva de Los Angeles als 63 anys d’un cop al cap, accidental. Punk fins el final.

D.H.Peligro

El number one del mes, The Killer, que diferent seria el mon de no haver existit. Un dels cantants i music més influent del rock. El febrer de 2019 va patir un vessament cerebral. Delicat de salut, Jerry Lee Lewis traspassava el dia 28 a casa seva de Nesbit, MS, d’una pneumònia, amb 87 anys.

Tanquem la tanda amb el músic anglès Robin Sylvester. Va entrar en contacte amb el mon com assistent a Abbey Road Studios mentre els Beatles eren allí enregistrant el famós àlbum. Així qualsevol. Va ser membre de l’altra banda de Bob Weir, RatDog, a partir de 2003, reemplaçant a Rob Wasserman. Va traspassar aquest 29 amb 72 anys, sense que s’hagi sabut la causa concreta tot i que des de 2012, s’havia de cuidar més del normal. I fins aquí.

Robin Sylvester

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada