dimarts, 8 de novembre del 2022

PHOENIX PER AL QUE QUEDA DE LA CLASSE MITJANA-ALTA

NOU REGISTRE

Phoenix, la banda de l’ensucrada Versalles als afores de París, porta fent el mateix pop elegant que porta fent des de temps immemorials.

Des del cursi Ti Amo de 2017 que no hi havia gaires noticies seves. A aquestes alçades de la pel·lícula, l’aparició d’un nou treball dels francesos, aporta poca cosa més que una nova tongada de cançons, únicamet per posar en un decadent còctel d’una decadent família de classe mitja-alta, en un àtic de Saint Gervasi.

(fot Shervin Lainez)

El disc es diu Alpha Zulu – també haurien d’escollir alguna altra persona per triar els títols del seus àlbums – i acaba de sortir de la mà de Glassnote / Loyauté. El van enregistrar i produir ells mateixos, diuen que durant l’arrest domiciliari, en el Musée des Arts Décoratifs que es troba ubicat en el Louvre. Lo de l’arrest, com ja se sap, no anava per a tothom.

Tots han dit la seva al respecte. ‘Vam sentir que seria una aventura fantàstica crear alguna cosa del no res en un museu, a l’estar completament sols’ ha explicat Branco Brancowitz, el teclista de la banda. Christian Mazzalai, el guitarrista, ha dit ‘Tenia una mica de por, i amb tanta bellesa al nostra voltant, vaig pensar que seria difícil crear. Però va ser el contrari, no podíem deixar de fer música. En els 10  primers dies, vam escriure gairebé tot l’àlbum’. I és clar, Thomas Mars, com a cap visible: ‘Per a cada àlbum, sempre hem tractat de trobar un lloc inusual. Llavors per aquest, en lloc de discos d’or a la paret, hi havia el trono de Napoleó’. Ha ha ha... amb tot el carinyo del mon, però son una colla d’esnobs.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada