dimarts, 7 de maig del 2013

HARUMI – HARUMI / VERVE RECORDS (1968)

Artefacte de sensacions il·limitades. Aquest home – amb nom de dona – va recollir tota l’essència de la dècada i la va destil·lar, convertint les notes que sobrevolen l’aire de la casa, en alleugeridor aroma a sàndal. Enregistrat a Nova York amb la producció de Tom Wilson, qui treballava també per a Dylan o la Velvet Underground, va fitxar per la discogràfica de jazz Verve, que apostava per gent com els mateixos VU o Zappa i els Mothers Of Invention.
 
Consta de dos elepés, en el primer deixa anar els temes en forma d’esquitxos de psicodèlia d’entre 2 i 4 minuts, sota arranjaments orquestrals farcits d’òrgans, vibràfons i distorsió on peces com Hello o Fire By The River em deixen estovada com un tros de ghee. En el segon disc, la cosa canvia, consta de tema per cara i son experimentacions amb instruments tradicionals japonesos i tabla en el cas de la cara A i passatges parlats, en anglès i japonès – es diu que del pare i la germana – que van xerrant com si estesin prenent-se un vermut. Familiars dels Acid Mothers Temple  
 
Tinc entès que aquest és l’únic treball que va gravar i he llegit per alguna banda que després del llançament es va esfumar com el mateix fum de les barretes d’encens. 
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada