dijous, 8 d’agost del 2013

FIFTY FOOT HOSE – CAULDRON / 1968 (LIMELIGHT)

Un nou exemplar de capçalera. Poques bandes han sabut fer-ho amb un resultat tan esplèndid, una comunió de psicodèlia amb electrònica tan eficaç i no pas des dels humits clubs londinencs sinó des dels assolellats carrers de San Francisco. Un estil copiat i recopiat pels cadells de l’actual modernitat. La formaven Cork Marcheschi, David Blossom, Larry Evans, Kim Kimsey, Terry Hansley i Nancy Blossom, escrits en l’ordre que apareixen a la contraportada. El disc el va editar Limelight, un segell més aviat especialitzat en jazz, encara que també en algun que altre interessant treball d’electrònica. 
 
La primera cara m’endinsa amb quatre temes clàssics, separats entre ells per breus segons d’un so introductori, cap a una atmosfera que quan giro el disc i diposito de nou l’agulla sobre el vinil, a través dels 10 minuts del seu primer tema Fantasy, transforma la meva petitona individualitat en alguna cosa més. Em treu d’aquest estat catatònic la genial versió que fan de God Bless The Child de Billie Holiday, per acabar amb Cauldron, un experiment final per posar les coses a lloc i donar nom a l’àlbum. Un any abans, Cork Marcheschi va editar el single Bad Trip, un enregistrament experimental per poder-lo escoltar a qualsevol velocitat com a preludi a aquest brillant elepé per a continuació dir adéu-siau. 
 
A finals del segle passat, es va reeditar en format posavasos, cosa que va inspirar una reunió, nou disc i una nova banda de nom Kwisp amb dos discos editats, el segon amb la col·laboració de Daevid Allen de Gong. Però això, ja és una altra història.
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada