dimecres, 11 de setembre del 2013

MERRELL FANKHAUSER AND H.M.S. BOUNTY – THINGS / 1968 (SHAMLEY-UNI RECORDS)

Aquest és un altre d’aquells discos que van ser creats sota inspiració ‘divina’. Fankhauser Wayne va néixer a la ciutat de Louisville a Kentucky, però el seu destí no anava massa lligat al famós bourbon que es fa a la zona, per això, encara adolescent, va girar cua i no va parar fins arribar a Califòrnia on va poder esplaiar-se ben a gust desenvolupant una de les carreres més interessants al llarg de la segona dècada dels 60 i primera dels 70. 
 
The Impacts, The Exiles, Merrell and The Xiles, son les bandes prèvies a la formació el 1968 de Merrell Fankhauser And H.M.S. Bounty. Aconseguir contracte amb Uni Records i treure aquest magnífic àlbum va ser ràpid, però la repercussió va ser mínima, fet que afegit a problemes entre la banda i la companyia van desembocar en la també ràpida dissolució del grup. Sis cançons en cada cara, totes brillants. Melodies psicodèliques amb tots els complements necessaris on no hi sobra ni hi manca res. Veus acompassades, lleugeres guitarres, instruments rítmics marcant el groove apropiat per gaudir del viatge. Tot quadre en aquesta obra imprescindible de la psicodèlia pop de la Costa Oest. 
 
El 1970, Fankhauser va formar Mu, de tendència progressiva, es trasllada a l’illa hawaiana de Maui, genera varis elepés, amb llançaments retardats, fins que el 1975 es dona per acabada l’etapa. Continua en actiu, tocant esporàdicament amb gent com John Cipollina o Ed Cassidy.
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada