divendres, 1 de novembre del 2013

ALGUNS TRAPASSOS RECENTS

Entre castanyes i moniatos, recordo uns quants d’aquests que han començat a tirar deixant el seu personatge, protagonista d’aquesta vida, ben plantat:
 
Encara del mes passat, en Douglas Grassel, dels Ohio Express, ens deixava el 21 de setembre als 64 anys. Ara ja aquest octubre que ahir va acabar, el gran Phil Chevron, membre dels Radiators From Space i dels Pogues, que amb 56 anys, el dia 8 va descansar finalment.
 
Phil Chevron

 
Janice Lynn Kuehnemund, ho feia el 10 amb 51, membre fundadora de la banda de glam-metal Vixen. El mateix dia i els mateixos anys, Marc Trovillion, baixista de Lambchop, d’un atac de cor.
 
Janice Lynn Kuehnemund

 
Marc Trovillion

 
Derrick Ross i Amy López de 40 i 39 anys respectivament, que junts formaven el duo folk nord-americà Nowhere Man And Whiskey Girl, el dia 14. Amy moria camí de l’hospital per problemes relacionats amb una infecció i Derrick, la seva parella, es suïcidava aquella mateixa nit.
 
Derrick Ross i Amy López
 
 
La mítica cantant Gloria Lynne, traspassava el dia 15. Roland Janes, nascut el 1933, qui va ser guitarrista de Sun Records creant estil, ens deixava el dia 18. Ronald Shannon Jackson, bateria de jazz, moria el 19 amb 73 anys, va tocar amb Charlie Mingus i Ornette Coleman, entre altres grans. “Gianni” Achille Ferrio, nascut el 1924, moria el 21. Va ser mestre compositor i arranjador italià, amb infinitat de bandes sonores que porten el seu nom i també la mà dreta de la cantant italiana Mina.
 
“Gianni” Achille Ferrio
 
 
Donald “Duck” Bailey, el 15, a California, també bateria de jazz, va col·laborar amb el gran Jimmy Smith i durant la seva llarga estada al Japó als anys setanta, va treballar amb músics autòctons amb interessants resultats. Gypie Mayo, moria el 23, guitarrista de Dr.Feelgood suplint la marxa de Wilco Johnson. Tenia 62 anys. 
 
Gypie Mayo
 
 
“Al” Johnson, cantant co-fundador del grup The Unifics, autors de diferents èxits soul als seixanta moria el 26. I és clar, l’endemà, un dels puntals de la música tal com l’entenem, Lou Reed, que amb 71 anys el seu cor va dir que fins aquí i prou. 
 
Continuarà.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada