dimarts, 23 de setembre del 2014

GRACIOUS

PORTADES DE DISCOS 


 
 
Per a mi, el disseny minimalista de la coberta va obrir camí cap a un reconeixement que d’altres obtindrien uns anys després, cas per exemple d’Unknown Pleasures de Joy Division, obra de Peter Saville. 
 
Aquesta és obra de Teenburger Designs. Una mítica empresa de disseny gràfic comandada per Colin Fulcher conegut més tard com a Barney Bubbles, nom que li ve de quan treballava per a bandes creant efectes de bombolles mitjançant la barreja d’oli amb aigua i projectant-ho en diapositives. A principis de 1969 Bubbles s’instal·la al 307 de Portobello Road i crea l’empresa, juntament amb dos socis, dedicant-se plenament a treballar per a la industria de la música. El seu primer disseny en aquest camp va ser per a l’estrena de Quintessence, In Blissful Company. I la cosa va continuar amb bandes com Cressida, Dr Z o aquest que ens ocupa per a Gracious.
 
l’equip de Teenburger Designs
 
 
Va ser el primer disc de la banda anglesa, editat pel llavors influent segell Vertigo, competència directa d’altres que també volien fer-se un lloc en els primers moments del poderós progressiu britànic com Harvest o Deram. I en el progressiu va ser on Barney Bubbles hi va posar la banya, després de desfer la barraca l’any següent de crear-la. Continuarà.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada