dimecres, 8 de novembre del 2017

2001: A SPACE ODYSSEY

CINEMA

Hi ha produccions que son fruit de ments privilegiades impulsades per la divinitat creativa. L’any que bé complirà 50 anys, un darrera l’altre, fent història. S’han dit tantes coses sobre la pel·lícula de Kubrick que acabaríem abans si diguéssim les que no s’han dit. També ha sigut objecte de milers d’estudis, en tots els formats possibles. Per això crida l’atenció que encara algú hi trobi la manera de generar noves dinàmiques de debat. Com Simon Birch, un artista britànic resident a Hong Kong que va crear una rèplica exacte del famós dormitori de paviment lluminós.





Aquest atrevit artista, va demanar ajuda a l’arquitecte Paul Kember (KplusK Associats) per fer-ho possible. L’obra, l’habitació, duia el nom de The Barmecide Feast i formava part d’una exposició muntada a Los Angeles en un magatzem abandonat que s’utilitza com a galeria d’art, que amb el nom de The 14th Factory era un dels catorze espais que s’anaven enllaçant per acabar creant un viatge immersiu. Birch va formar part d’un altre equip més ampli de vint artistes per a crear aquest show multimèdia.

Volia, segons les seves pròpies paraules, ‘a través de l’experiència The 14th Factory unir una amplia gama de ments, per a elevar i inspirar, motivar accions, solucions, però també provocar’...‘Estem al borde del col·lapse o al principi d’un nou i meravellós capítol?’ Un altre que es pregunta el mateix. Al final però, qui ho vulgui entendre no tindrà dificultat.

El muntatge ja ha finalitzat i mentre no viatge a d’altres punts del món, havia d’anar-se obrint temporalment. Crec que de moment ni una cosa ni l’altre prospera. Una llàstima.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada