dijous, 16 de novembre del 2017

PETRA KELLY, O QUE POC HAN CANVIAT LES COSES

ESTIMULANTS

Petra Kelly va ser una activista que el 1979 va acabar fundant el partit Die Grünen, els verds alemanys, des d’on va continuant fent activisme parlamentari, si és que es pot dir així, recollint d’alguna manera el costat pacifista del potent moviment revolucionari alemany dels setanta.

amb els companys de partit

Ella, juntament amb els seus companys de partit, l’any 1983, al Bundestag alemany, van ser els primers en lluir samarretes, jerseis de llana, barbes i cabells llargs – i algun test amb flors i tot hi van portar – en contrast amb la resta de diputats encorbatats. 

L’any 1992 va morir amb 44 anys mentre dormia, a causa d’un tret que li va disparar el seu marit, l’ex-general de la OTAN Gert Bastian de 69, qui després es va suïcidar. Els cossos es van descobrir el 19 d’octubre, vint dies després de la suposada data dels fets, tot això segons la policia de Bonn, o sigui que cuidado. Va ser enterrada a Würzburg, on va néixer.



La banda berlinesa de power-pop/punk Frau Suurbier li va dedicar un tema que va aparèixer al cassette Live Ballhaus Tiergarten enregistrat el desembre del 1984.

Frau Suurbier


A Barcelona, al viver municipal Tres Pins de Montjuïc, hi ha un petit jardí dedicat a ella que gairebé ningú coneix. Va ser inaugurat el 1993 i es va col·locar una petita esfera de bronze amb una figura femenina a la seva superfície al costat d’un cirerer, l’arbre favorit de l’activista. 

A finals d’aquest mes hauria fet 70 anys. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada