divendres, 10 de novembre del 2017

PORTADES EN TEMPS DE GUERRA... FREDA

DESIGNED FOR HI-FI LIVING: THE VINYL LP IN MIDCENTURY AMERICA
de Janet Borgerson i Jonathan Schroeder
THE MIT PRESS
(tapa dura) 420 pàgines
+/- 32,00€ (més despeses enviament)

LLIBRES – ART COVER

Ha sortit editat un magnífic llibre amb gairebé 150 imatges, recull visual de quan les portades reflectien l’American Way Of Life, un estil que era el d’uns pocs i el somniat de molts. Ara que els discos han agafat una efervescència espectacular és un bon moment per repassar-li la història, incloent les seves fundes protectores que feien alguna cosa més que aquesta funció. Prestigi?



A través dels seus dissenys es promocionava un estil de vida capitalista que comprenia aspectes que aquí estan dividits en diferents capítols. Per exemple el de la llar, amb títols dedicats a fer una bona barbacoa  o a les cuines italianes o xineses, o els dedicats als cocktails pre/post sopars íntims, amb títols com Cocktails and Conversation de Jan August At The Piano, Let's Have a Dance Party de Buddy Morrow and his OrchestraHear How to Plan the Perfect Dinner Party de Gaynor and Dorothy Maddox. Hi ha capítols dedicats a l’art i el disseny, als viatges, a l’espai, la NASA i a les mítiques companyies aèries de quan volar era una de les coses més cool que es podien fer.





Alguns comentaris a l’edició del llibre, mal traduïts:

“Abans que es reduïssin a simples icones dels mòbils, les cobertes dels discos eren peces d’art, símbols culturals” diu Alexandra Wolfe d’un diari nord-americà.

“Un excel·lent llibre d’investigació de la societat de consum, subtilment lligada a ideologies polítiques i gustos del consumidor” diu Les Gofton de Times Higher Education.

“Una mirada a vegades humorística, en un moment en què els discos no només eren habituals a les llars nord-americanes, sinó que també reflectien els temps en que vivíem i la nostra (suposada) esperança en el futur” diu Chris Ingalls de Pop Matters.

A vegades pot ser distret veure d’on venim.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada