divendres, 3 d’agost del 2018

PER FÍ LA COMPETÈNCIA A IKEA

ART – DISSENY – INSTAL·LACIONS

Ha hagut diferents intents de fer un pas més enllà per a què el nostre cos deixi de ser un simple contenidor. Passos més o menys afortunats però tots cabdals. Un dels més populars va venir de la mà de l’escultor i pintor pop anglès Allen Jones l’any 1969. 


Ara hi ha un nou intent, per part del dissenyador nord-americà Nikolas Bentel, que ha fet que d’una manera molt fàcil i pràctica puguis tenir una tauleta o un penja-robes sense gastar-te un duro.

Es diu Corpus Collection i com explica el mateix dissenyador ha comportat, això sí, un esgotador i dur procés: ‘Vaig decidir comprendre pel què han de passar els objectes que ens envolten habitualment i per això havia de convertir-me en un d’ells'




Bentel va treballar especialment en sis posicions o mobles, segons es vulgui dir, durant dos mesos, per avaluar el funcionament i capacitat de totes les parts del cos. La funcionalitat de cada moble vindrà determinada pel pes i el temps d'utilització, que poden anar des de quatre hores i mitja per la cadira, per la que no cal massa esforç, fins a una hora per la taula que és més difícil.




S’ha presentat aquest any a la Contemporany Furniture Fair (ICFF) de Nova York per copsar el grau i interès dels possibles compradors.

La col·lecció ve acompanyada d’un manual d’instruccions.






el dissenyador amb la patent provisional 
lliurada per l'oficina de patents i marques comercials dels Estats Units




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada