divendres, 24 d’agost del 2018

UNA DELS TEENAGE FANCLUB

ESTÍMULS

És sabut que els Teenage Fanclub son uns apassionats de la música. Amb una carrera espectacular, farcida de discos monumentals, no n’han tingut prou i sempre han estat al costat de projectes i iniciatives musicals. 


La webzine anglesa the line of best fit, li va demanar a Norman Blake que escollis nou cançons que li fossin especials. En deu tenir centenars, com totes, però va dir aquestes:

Fall Away de Sugluk
Permanent Dream de The National Jazz Trio Of Scotland
I'm Living In The Room They Found Saddam In de Julian Cope
Fallin’ Rain de Link Wray
No More Sad Refrains de Sandy Denny
The Osmonds de Denim
Keep It Clean de Charley Jordan
Most Beautiful Widow in Town d’ Sparklehorse
One Fine Summer Morning d’ Evie Sands

‘Totes aquestes cançons han tingut alguna influència en la música que he fet’. Podia haver triat cançons dels Byrds o Big Star, però no ho ha fet, ‘Per descomptat que tenen cançons increïbles, però ja s’ha dit molt i m’agrada quan la gent té en compte d’altres més inusuals, alguna que no has escoltat abans, alguna per descobrir. Sempre és genial descobrir música, trobar alguna cosa que mai has escoltat abans’.
                                                     

Els discos dels Teenage Fanclub estan pels núvols, i no precisament el de Google. Depèn de la còpia, els originals poden arribar al mercat especulatiu fins als 100€ com qui res. Per això la iniciativa dels escocesos és d’aplaudir: la reedició, amb un 7” addicional amb dos temes inèdits, dels àlbums Bandwagonesque (1991), Thirteen (1993), Gran Prix (1995), Songs From Northern Britain (1997) i Howdy! (2000), els cinc pertanyents a l’etapa Creation Records.

A finls d’octubre estaran tocant a Glasgow, els dies 28, 29 i 30. Després, al novembre, ho faran a Manchester (5, 6 i 7), Birmingham (9, 10 i 11) i Londres (13, 14 i 15).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada