dijous, 4 de març del 2021

PASSEM LLISTA

TRASPASSOS

Aquest son alguns dels passatgers que han baixat del tren aquest mes de febrer:

CÀNCER / COR / ALTRES: 15

CÒVID: 0

NO SABEN / NO CONTESTEN: 8

El dia 2 enceta la llista Aaron Wegelin, va tocar la bateria en els cinc primers discos d’Elf Power, la banda d’Athens que va formar part de la mítica Elephant Six. No es van fer públiques les causes del traspàs.

El dia 4 va ser un dia especial. Van traspassar Stefan Cush, qui va ser cantat del grup de punk-folk anglès The Men They Couldn’t Hang amb 60 anys d’un atac de cor.

El guitarrista Matt Harris, membre d’Oranger i després de The Posies, amb els que va gravar un parell de discos. La causa no ha estat revelada.

El cantant de soul nascut el 1952, Gil Saunders, veu durant 10 anys de Harold Melvin & The Blue Notes. Tenia EM i posteriorment es va complicar la cosa amb un càncer de pulmó.

Jessie Smith, nascuda el 1941 va ser membre de les Ikettes i veu d’acompanyament de moltes primeres figures, com Dr.John o Al Kooper. La causa no ha sigut revelada.

Fem un salt al dia 7 que ens va deixar amb 79 anys, Elliot Mazer, qui va fer la tasca de producció d’un dels discos puntals en la carrera de Neil Young, Harvest. Va treballar també amb gent com Janis Joplin, Dylan o Linda Ronstadt. Amb una demència diagnosticada feia un parell d’anys, finalment un atac de cor ha rematat la feina.

Elliot Mazer

El mateix dia 7, Giuseppe Rotunno, amb 97 anys. Va ser un dels grans directors de fotografia en el cinema, entre les pel·lícules en les que l’enquadre és seu, se’n troben vuit amb Fellini, o les tres obres mestra dirigides per Visconti, Rocco Ei Suoi Fratelli, Il Gattopardo o l’adaptacio de L’Étranger de Camus. No ha transcendit la causa.

El dia 8, Mary Wilson, la cantant de soul coneguda sobretot per formar part de The Supremes des de 1960 fins 1976. Es desconeix la causa de la mort.

L’endemà ho feia Chick Corea, de nom real Armando Anthony Corea. Poca cosa podem dir més que no se sàpiga. Va traspassar a casa seva a Tampa a l’estat de Florida als 79 anys, de càncer.

El dia 10, Larry Flynt Jr., especialment conegut després de que se li dediques la pel·lícula The People vs. Larry Flynt on sortia Courtney Love com a una de les seves dones. Des de 1974 que edita, entre altre material cultural, la revista Hustler. La publicació el 1975 d’unes fotos de Jacqueline Kennedy nua en una illa grega, van disparar les vendes. Ha passat per un intent d’assassinat i una llarga llista de citacions judicials. De moment, encara no s’ha especificat la causa de la mort.

El percussionista i jardiner Milford Graves el dia 12. Destaquen els seus treballs amb Paul Bley i el New York Art Quartet, a part de les seves realitzacions en el mon del regne vegetal. La causa, una insuficiència cardíaca congestiva.

Milford Graves

El dia 17, amb 76 anys, el music de folk-rock Marc Floyd Ellington. Nascut a Massachusetts, va ser dels primers a tocar el dos quan el van cridar per anar a la guerra del Vietnam el 1967. Es va instal·lar a Londres. Te col·laboracions amb Fairport Convention (Unhalfbricking – 1969) i Ian Matthews. La causa comunicada ha estat, malaltia cardíaca greu.

El mateix dimecres, Françoise Cactus, l’anti-diva com es feia dir, del duo francès Stereo Total i abans de la banda de garatge Lolitas. Tenia 57 anys i ha traspassat a Berlin, a causa d’un càncer.

Françoise Cactus

També el 17, l’activista René Roemersma. Va ser membre de l’organització holandesa d’esquerres Revolutionaire Anti-Racistische Actie (RaRa), activa les dècades de 1980 i 1990 als Països Baixos. Va morir a Santander amb 62 anys. No sabem la causa del traspàs.

El dia 20, Gene Taylor, amb 68 anys. Reconegut music de la costa oest nord-americana pels seus treballs i col·laboracions a l’escena blues i boogie-woogie. T-Bone Walker, James Harman o amb Canned Heat, van ser-ne algunes. El seu company de pis a Austin, Monty McMillan, el va trobar mort al llit. No s’ha especificat la causa, però és possible que estigui relacionada amb el fet que vivia sense calefacció en ple hivern, pels talls energètics que estan havent en tot l’estat.

Aquest mateix dia 20 s’informava de la defunció del músic jamaicà Ewart Beckford, conegut com a U-Roy. L’àlbum Dread In a Babylon va ser llançat per Virgin el 1975, donant-li l’empenteta que necessitava per pujar d’esglaó. Patia de diabetis, hipertensió i problemes renals. Tenia 78 anys.

U-Roy

El prestigiós poeta i editor pertanyent a la denominada generació beat, Lawrence Ferlinghetti. Va fer-ho a San Francisco el dia 22, amb 101 anys, després de patir una malaltia pulmonar. Diuen que ha estat el darrer poeta beat en continuar sobrevivint més enllà del segle XX.

Lawrence Ferlinghetti

El 28 marxava Ian North, líder de la banda de Nova York Milk’N’Cookies. El seu àlbum de debut del 1975, es considera un clàssic del power-pop. Va morir per complicacions posteriors al patir un paro cardíac.

Entrats ja al març, abans d’ahir Bunny Wailer, de nom real Neville Livingston, també per complicacions posteriors a un vessament cerebral que va patir el juliol de 2020. Va fundar juntament amb Peter Tosh i Bob Marley, els arxi-populars The Wailers. Va traspassar a l’Andrews Memorial Hospital de St.Andrew a Jamaica amb 73 anys.

Bunny Wailer

També dimecres, Donald Christopher Barber, music i expert en folk, blues i jazz nascut a Welwyn Garden City i traspassat a la mateixa localitat als 90 anys per causes derivades d’una demència. Considerat com una institució britànica en el mon de la música, va influir en nombrosos descobriments i artistes. La llista seria molt llarga.

El fundador de la discogràfica australiana Mushroom Records, juntament amb Ray Evans, Michael Gudinski. Segons la família, que no ha donat més detalls, va traspassar pacíficament a casa seva, amb 68 anys.

Acabem amb dos que no hem pogut assabentar-nos del dia exacte. Un és el músic Bob James, conegut especialment per haver format part de la banda californiana Montrose. Ha mort a casa seva a Las Vegas amb 68 anys per complicacions derivades d’una ulcera sagnant d’estomac.

El darrer és el dibuixant Bill Titcombe, traspassat amb 82 anys. Entre els personatges que ha dibuixat es troben Tom i Jerry i Scooby Doo. Les causes, com el dia, no han transcendit. 

Fins al mes que ve.

Tom i Jerry

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada