dimarts, 8 de febrer del 2022

"MODERN NATURE", CONTINUEN L'ESCALADA

NOU REGISTRE

Des que ho va deixar amb Mazes i Ultimate Painting, la trajectòria de Jack Cooper amb Modern Nature no ha fet més que escalar muntanyes. Els reptes és lo seu... i a més, fa el cim.

El seu nou treball, Island Of Noise, editat via Bella Union, és tota una obra d’orfebreria pop. Per confeccionar-la, a part de Jeff Tobias i Jim Wallis, s’ha envoltat de prestigiosos músics britànics: el saxofonista Evan Parker, el pianista Alexander Hawkins, el baixista John Edwards i la violinista Alison Cotton.

Per si no fos prou, l’acompanya d’un segon àlbum, complementari, Island Of Silence, i un llibret de 36 pàgines, amb obres inspirades en les 10 cançons del disc, que va demanar a gent com el poeta Booker Robin Robertson, l’escriptor de The Lark Ascending Richard King, el micòleg Merlin Sheldrake, la il·lustradora Sophy Hollington i l’erudit Eugene Chadbourne, que les compartissin.

La cita “No tingueu por, l’illa està plena de sorolls”, Cooper la te penjada al seu estudi. És una frase de The Tempest de Shakespeare i és la que va desencadenar la nova escalada. ‘Vaig imaginar el paisatge de l’illa i com canviaria al llarg del disc. La meva guitarra, el baix d’Edwards i la bateria de Wallis, representen el paisatge en una lenta evolució que proporcionaria la base per a que els altres instruments adquirissin color’. Tancar-se a l’estudi per culpa del mal son viscut l’any passat, i tocar, els va aportar un sentiment de llibertat d’hores i hores de improvisació i experimentació, que és d’on surt Island Of Silence. Cooper va dir: ‘Amb cada cançó que enregistrem o amb cada músic que s’afegeix, és com si s’obrís una altra porta cap a un camí que val la pena continuar’. I nosaltres, afortunades de poder-ho veure i escoltar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada