dimarts, 15 de febrer del 2022

UNA ICONA POP A L'AUTOPISTA

"LA FÀBRICA TIPEL: EL SOMNI PINTAT"

FUNDACIÓ ARRANZ-BRAVO - L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

del 17 de febrer fins l’1 de maig de 2022

EXPOSICIÓ

A l’enginyer d’obres públiques que ens va posar la denuncia, li vam regalar un pollastre per Nadal, viu! Perquè sense saber-ho ens va fer hiperfamosos. Vam ocupar totes les portades, des de La Vanguardia...fins a revistes pornogràfiques de Sud-àfrica.’

Explicava Arranz-Bravo en una entrevista, entre altres curiositats, sobre l’exercici pictòric que va durar dos anys i les seves conseqüències. Demà passat s’inaugura a la Fundació Arranz-Bravo de l’Hospitalet, una exposició sobre una de les icones de la cultura artística dels anys setanta a Catalunya, la de les pintures murals de la fàbrica Tipel de Parets del Vallès - visible des de la C-33 - que van fer el tàndem Arranz-Bravo / Rafael Bartolozzi.

L’exposició recupera materials inèdits sorgits a partir de que es publica el llibre La fàbrica pintada, d’Arranz-Bravo i Bartolozzi, escrit per l’historiador Carles Toribio, així com fotografies, dibuixos preparatoris, objectes, escultures i articles de l’època publicats en diaris i revistes, en defensa de l’obra.

(esq-dta) Arranz-Bravo, Rafael Bartolozzi i Richard Hamilton a Cadaqués el 1974

El juny de 2005, la revista 33RPM va entrevistar-lo i explicava com havia anat la cosa: ‘El propietari, l’Isidor Prenafeta, va decidir que volia fer un petit mural, així amb ceràmica, una cosa decorativa, i jo com que no crec en les arts decoratives, per mi un dels fàstics més importants del mon és el Palau de la Música Catalana, que està ple de mirallets... em posa molt nerviós el modernisme que és el súmmum de les arts aplicades, llavors li vaig dir que fer un mural aquí no ho veia, que si volia li pintava tota la fàbrica’. D’esperit provocador envejable, aquesta és una oportunitat imprescindible per reviure un trosset de la nostra història recent, artística i cultural.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada