dimarts, 20 de juny del 2023

ÀLBUM POSTUM D’SPARKLEHORSE

NOU REGISTRE

Està bé perquè s’hi ha involucrat molta gent i tota propera a ell. Això vol dir, en principi, que el resultat ha estat escoltat i revisat per moltes orelles

Treure un disc sense el màxim responsable de l’obra, ha de ser un tema complicat. És el que ha passat amb el que serà disc pòstum d’Sparklehorse, 13 anys després del suïcidi de Mark Linkous, amb 47 anys. Es dirà Bird Machine i sortirà la primera setmana de setembre via ANTI-Records.

En definitiva serà el cinquè àlbum “oficial” de la banda de Richmond, disc en el que Linkous treballava l’any 2009 amb Steve Albini i que l’any següent, unilateralment, decidia posar-li punt i final. Afortunadament o no, va deixar-ho bastant embastat. A partir d’aquí, el seu germà Matt i la seva dona Melissa Moore, acompanyat d’altres membres de la família de Linkous, més Bryan Hoffa, especialista en conservació d’àudios i membres d’Sparklehorse com Alan Weatherhead, Joel Hamilton i Greg Calbi, han cuidat de la bona producció i mescla.

Seran 14 temes inèdits, dels que s’han compartit dos, It Will Never Stop, a finals de l’any passat, i aquest preciós Evening Star Supercharger. ‘És la decisió més difícil que he pres mai. Decidir sobre l’obra d’una altra persona, encara que el coneixes de tota la vida... vam tenir llargues converses sobre com conduir-ho. però és que havíem de treure-ho’ explicava son germà Matt Linkous. Posaria la mà al foc de que el resultat valdrà tots els esforços i decisions, per complicades que hagin sigut.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada