diumenge, 3 d’octubre del 2021

ES SUBHASTA "RADIO PEACE", UNA CANCÓ INÈDITA DE JOHN LENNON

RARESA

John Lennon és una font inesgotable de noticies. Clar que poques vegades passa que algú digui: ...per cert, tinc una cançó de l’ex-Beatle, que ningú ha escoltat.

Resulta que el desembre de 1969, Lennon i Ono es van desplaçar a Dinamarca per visitar a la filla d’ella, Kyoko, de cinc anys, que vivia amb el seu pare a Jutlandia, una illa a dalt de tot del país. En uns temps en que tot era més fàcil, quatre marrecs estudiants que escrivien al diari de l’escola de secundaria del lloc, es van assabentar de la seva visita i li van demanar de fer una trobada. ‘Vam anar a la sala d’estar i allà estaven, John i Yoko asseguts al sofà. Va estirar les cames i va posar els peus amb els seus mitjons de llana a sobre la taula de centre. Va ser senzillament entranyable’ va explicar Karsten Hojen, un dels nois que ho va viure i que ara te 68 anys.

Això passava el 5 de gener de 1970. Després d’una conferencia de premsa, es van asseure i van posar en marxa la gravadora. Van enregistrar la conversa entre ells quatre, algun periodista local que es va afegir i Lennon. Després, els va tocar una sèrie de cançons, entre elles Give Peace A Chance, amb una lletra diferent i la susdita Radio Peace, que continua inèdita. La cinta, amb el nom de Skyrum Bjerge, que és el nom de la ciutat on va passar, se’l pot escoltar expressant la seva frustració per la imatge dels Beatles i parlant de la campanya per la pau que la parella estava duent a terme. Llavors, la separació dels Beatles encara no era oficial, que es va anunciar uns mesos després de la conversa.

El cassette, de 33 minuts de durada, es va subhastar aquest passat dimarts 28 de setembre a Copenhaguen. S’esperava que es vengués per un màxim de 40.000€ i es va enfilar fins els casi 50.000€ via telèfon, tot i que el nou propietari, del que es desconeix la identitat, no disposarà del dret a guanyar ni un duro amb la cinta. També es va endur unes fotografies Polaroid dels nois amb Lennon i una còpia del diari escolar.


 

#JohnLennon #RadioPeace #SkyrumBjerge #cassette #subhasta #1970

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada