dilluns, 18 d’octubre del 2021

UNA MOSTRA DE CULTURA POP QUE ES DISPERSA

CURIOSITATS

A veure. No ens enganyem. Estaves en un bar, posaves una moneda, començava el joc, empenyies la bola amunt, amb els llums que s’encenien i s’apagaven i sonaven i senties  campanes sense necessitat de prendre res. Tu i la màquina.

Ja no et dic quan li foties una remenada, que de sobte es bloquejava i l’amo et fotia una llambregada, que sort que érem amics. Eren les incomparables màquines del millón. A Banning, una ciutat petita a uns 130 kilòmetres a l’est de Los Angeles, hi havia fins ara una nau que John Weeks, un fanàtic del pinball, havia convertit en un museu d’aquests entranyables trastos que obria al públic 10 exclusius dies a l’any. Presumia de ser el que més màquines tenia del mon. Al voltant de 1700, entre les típiques del millón, unes 800, i les primeres recreatives, unes 900, de les de matar marcianitus. La gent podia passar-hi el dia, sempre que anessis ben carregat de suelto.

Doncs aquest setembre va plegar veles i la darrera setmana del mes, va posar en subhasta tot l’estoc a través de Captain’s Auction Warehouse. El resultat, espectacular. Per una de la pel·lícula Back to the Future van arribar a pagar 12.000 euros i per una edició limitada de la Familia Addams, casi 20.000. Quan els darrers mesos ja es veia venir la sotragada, era difícil aguantar les despeses amb les limitacions obvies, Weeks va intentar compensar les pèrdues llogant a uns quants cultivadors de “maria” una part de la nau, però no va ser suficient. Una llàstima.



(fotos Frederic J. Brown – AFP)

#Pinball #Subhasta #Captain’sAuctionWarehouse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada