dijous, 7 d’octubre del 2021

JIM JARMUSCH EXPOSA EL SEU TREBALL EN PAPER

JIM JARMUSCH – NEWSPRINT COLLAGES

JAMES FUENTES GALLERY - NY

september 29 – october 31, 2021

ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY

Hem passat grans estones amb les seves pel·lícules. Des de les primeres, com Stranger Than Paradise de 1984, fins a les darreres, ja més divertiments, com l'entretinguda The Dead Don’t Die amb amiguets seus com Bill Murray o Iggy Pop, passant per Broken Flower de 2005 i el documental sobre Neil Young i Crazy Horse, Year Of The Horse.

Jarmusch explica que a vegades, entre mig del batibull de fer una d’aquestes pel·lícules, necessita estar sol, com també ho necessita la gent que l’envolta. O durant els darrers anys de vida de la seva mare, quan es quedava a casa seva i anava a una altra habitació, ‘és deixar de costat el mon real, per dir-ho d’alguna manera’, en paraules seves. És en aquestes estones que feia aquests fantàstics collages, que ara per primera vegada, exposa. Dels més de 500 que ha fet en els últims vint anys, es presenten un conjunt de quaranta obres, seleccionades entre les realitzades els darrers cinc anys. Imatges retallades de la premsa, combinades sobre un fons de cartró o paper artesanal.


L’any passat, mentre estava a Catskills, NY, a la casa que comparteix amb la seva dona Sara Driver, entre uns i altres el van convèncer. ‘Mai vaig tenir la intenció de fer res amb això. Però vaig pensar,... i per què no compartir-ho? Pot ser divertit’. La conseqüència és aquesta exposició, Newsprint Collages inaugurada a la galeria James Fuentes de Nova York la setmana passada i una monografia publicada per Anthology Editions.

Lo interessant d’ells, és que em revelen que el meu procés de creació és molt similar, sigui que estigui rodant una pel·lícula, fent una peça musical o fent un collage. Reuneixo els elements a partir dels quals ho enllestiré. Rodar, és simplement reunir el material que després editaràs, saps? Els collages es redueixen a la forma més breu d’aquest procediment’. Cal prendre’n nota.

#JimJarmusch #JamesFuentesGallery #NewsprintCollages #Art #Exposició

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada