diumenge, 3 de juliol del 2022

MICHAEL EAVIS A LA NATIONAL GALLERY DE LONDRES

ART – NSTAL·LACIONS – DISSENY

El 1970, setze anys després d’heretar la granja lletera, Michael Eavis va organitzar el primer Glastonbury. A partir de llavors, sempre s’ha fet al mateix lloc.

Aquest any, per fi, es celebra el seu 50 aniversari. Coincidint o no, s’ha presentat a la Worthy Farm durant el certamen, un fantàstic retrat del seu fundador, realitzat per Peter Blake. En realitat va ser un encàrrec de la National Portrait Gallery, lloc on s’exhibirà a partir de l’any que ve, quan te previst obrir de nou, després de finalitzar unes obres. La pintura mostra a Eavis, actualment amb 86 anys, dret, al davant de la famosa Pyramid Stage de Somerset.

Eavis, que organitza el festival amb la seva filla Emily, va dir: ‘Estic molt content d’haver sigut retratat pel meu vell amic Peter... un regal poc habitual per a un granger de vaques de Somerset!’. 

Per la seva banda, Blake que manté importants vincles amb el mon del pop, sense anar més lluny, com a creador de la mítica portada del Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band dels Beatles, així com per alguns treballs dels Who o de Paul Weller, també va dir la seva: ‘Vaig ser al primer Glastonbury i des de llavors que m’ha encantat tot el què si fa. Després de rebre l’encàrrec, vam portar al Michael a dinar a un elegant restaurant del West End. Va arribar resplendent, amb els seus pantalons texans curts, que de cop, van deixar mut el restaurant. Llavors vaig saber que els tenia que incloure en el retrat. Espero que la pintura encapsuli l’esperit lliure, l’energia vital i l’amor per la vida d’en Michael’.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada