divendres, 15 de juliol del 2022

NAUJAWANAN BAIDAR, ORGULL FAMILIAR

NOU REGISTRE

El cantant i músic multi-instrumentista afganès-americà NR Safi, continua la seva prolífica i interessant carrera en els nombrosos fronts en diverses bandes, projectes i en solitari.

Conegut principalment pel seu treball amb la banda de psicodèlia i folk-experimental The Myrros amb seu a Tucson, és com a Naujawanan Baidar, des de la seva segona residència a Eindhoven i el segell que va co-fundar Radio Khiyaban, que ara edita el seu tercer àlbum, disponible ja en cassette, digital i en vinil en unes setmanes. Es diu Khedmat Be Khalq i aporta nou nous temes amb la barreja característica de sons, els tradicionals des del clàssic rubab més l’estètica de ritmes motorik.

Va ser a partir d’unes cintes de cassette heretades del seu avi patern, plenes de cançons de fa dècades de musics de Kabul, que el van animar a encetar aquest camí des d’una perspectiva més personal, amb tota aquella música que li ressonava i que ha convertit en fascinants bucles guarnits d’una mena de industrial-psicodèlia de la que el seu avi, segur, n’estaria orgullós. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada