divendres, 1 de juliol del 2022

PASSEN DEFINITIVAMENT PÀGINA

TRASPASSOS / JUNY 2022

Aquestes son algunes de les persones que, a més de passar pàgina, d’una manera o altra, també han acabat el llibre:

CÀNCER / ALTRES: 10

VIRUS MUTANTS: 00

NO SABEN / NO CONTESTEN: 03

Comencem el repàs mensual amb el traspàs del dissenyador anglès John Bates. Va formar part del batalló de la moda, que va fer florir el Swinging London. El 1965 es va fer famós al dissenyar la roba pels actors de la mítica sèrie anglesa The Avengers, especialment els vestits d'Emma Peel. També es conegut pel seu estil ‘era espacial’. Va ser el dia 5 de juny als 87 anys a conseqüència d’un càncer.

John Bates

L’endemà ho feia James Eugene “Jim” Seals, component del duo de softpop Seals & Crofts. Van amassar un bon grapat d’èxits al llarg de la primera meitat de la dècada de 1970. Va traspassar amb 79 anys com a conseqüència d’una malaltia crònica que patia.

La carismàtica cantant i actriu Julee Cruise. El 2018 va anunciar que patia lupus sistèmic que li va acabar provocant una forta depressió. Es va suïcidar a Pittsfield, Massachusetts aquest dia 9 als 65 anys segons ha informat el seu marit.

Julee Cruise

El 14, Joel Carver Whitbum, historiador nord-americà responsable de mes de 200 llibres de dades de música popular, dels quals 50, formen part del catàleg de la Record Research Inc. Tenia una de les més importants col·leccions de discos del mon a la seva volta subterrània. En col·laboració amb Rhino Records, va produir més de 150 compilacions. Va traspassar amb 82 anys. No s’ha especificat la causa del decés.

Joel Whitbum

Un dels actors francesos més brillants i que segur enyorarem, Jean-Louis Trintignant, amb infinitat de pel·lícules rodades al llarg de la seva vida, fins ara. Per destacar-ne alguna, Ma Nuit Chez Maud (Éric Rohmer – 1969) o Il Conformista (Bernardo Bertolucci – 1970). Va traspassar el dia 17 amb 91 anys a casa seva a Gard, al sud de França. La seva dona Marianne va ser qui va donar la noticia sense especificar cap causa, tot i que el 2017 se li va diagnosticar un càncer.

Jean-Louis Trintignant

El músic Brett Tuggle, teclista dels directes de Fleetwood Mac durant 20 anys, fins que Buckingham i Nicks es van separar. Va traspassar amb 70 anys el dia 19, per complicacions derivades d’un càncer.

Brett Tuggle

El dia 19, el també músic nord-americà Jim Schwall. Va cofundar la Siegel-Schwall Band amb la que van tocar en el Fillmore West amb Janis Joplin i la Jefferson Airplane. També van col·laborar amb gent com Muddy Waters o Joni Mitchell. Va morir a casa seva a Tucson amb 79 anys de causes naturals. ‘Senzillament se’n va anar pendent avall’ va dir son germà.

El 21 ho feia en un hospital de Manhattan, James Rado (James Alexander Radomski), dramaturg, compositor i director nord-americà. Famós per, juntament amb Gerome Ragni, ser els inventors del mític musical del 1967 Hair. L’obra es va estrenar en l’off-Broadway per passar l’any següent directament al circuit oficial per uns quants anys. Tenia 90 anys i la causa, una aturada cardio-respiratòria segons la seva amiga Merle Frimark.

James Rado, al centre del xou

El dia 22 un dels periodistes i presentador de televisió més recordats, l’asturià José Luis Balbín. Els seus programes de La Clave, del 1976 al 1985, es van convertir en cita nocturna obligada, quan la televisió encara no era el niu d’escurçons en el que s’ha convertit. Tenia 81 anys i la seva dona, que ha confirmat la noticia, no ha especificat la causa.

També el 22, la llegenda de R&B i la música-disco Patrick Adams, conegut com el Master of New York’s Underground Disco Scene. Va traspassar a conseqüència d’un càncer als 72 anys a casa seva de Manhattan.

Patrick Adams

El mateix dia, el cantant i compositor brasiler Paulo Diniz. Va començar la seva carrera el 1966, de la mà dels prestigiós segell Copacabana. Va morir per causes naturals a casa seva de Recife amb 82 anys.

Paula Stafford, coneguda com la inventora australiana del bikini, casi 80 anys després de que el seu icònic dos peces fes història a la platja de Gold Coast. Ho feia per causes naturals, el dia 23, amb 102 anys.

Paula Stafford (la de la permanent)

Anem acabant. També el 23, Massimo Morante, de la llegendària banda italiana Goblin, famosa gràcies a les seves col·laboracions per bandes sonores. El 1975 va venir Profondo Rosso i el 1978 Suspiria, ambdues de Dario Argento, amb les que ha het història. No s’han especificat les causes. Tenia 69 anys. I de moment, ce tout.

Massimo Morante (amb ulleres)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada