dissabte, 16 de juliol del 2022

TWÏNS, PER GRONXAR-SE A GUST

NOU REGISTRE

El músic berlinès Miro Denck, ha llançat un àlbum perfecte per aquests dies de calor, típics de qualsevol altre mes de juliol des de fa segles, per molt que des de la tele, en el seu habitual to alarmista, s’enterquin en dir que morirem totes ofegades en un sofregit de ceba i tomàquet.

És un disc que circula com la marinada d’estiu, als vespres dels pobles interiors, suaument, casi imperceptible. A ritma de música lounge, un subtil toc de psych-pop i remor chill-out – encara que Denck li digui espiritual – van caient els 8 temes del disc, deixant-nos una agradable sensació de pau. ‘Alice Coltrane és una deessa per a mi’ diu el músic alemany i afegeix ‘Passo gran part del dia escoltant jazz espiritual’.

El signe amb el nom de Twïns, li ha posat The Human Jazz i ha sortit via Earth Libraries. L’ha registrat i produït ell mateix, mentre que la masterització ha anat a càrrec de Carl Saff. ‘Treballo amb mi mateix com si fos el meu propi soci’ explica, ‘Però també penso en tots nosaltres a la vegada, como germans còsmics, iguals a qualsevol altre ésser humà, de matèria universal. En aquest sentit, gravar música sempre ha sigut com retirar-me a un espai segur i obrir-me. Després experimento, m’equivoco, fins que trobo el llenguatge que busco’.


Si més no, al districte de Neukölln ha trobat part del que buscava, voltat de botigues vintage, cafès, clubs de jazz i amb una interessant vida artística. ‘Aquí la gent fa art entremig dels carrers plens d’escombraries, similar al que m’imagino devia ser Nova York als setanta’ diu fent tota la broma que li permet un tema com aquest. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada