dilluns, 11 de juliol del 2022

SUPER PERRY, UN PASSEIG A RITME DE REGGAE

THE ICONIC IMAGES OF LEE “SCRATCH” PERRY

per DENNIS MORRIS

edita TANG DENG co.,Ltd - SHIBUYA, TOKIO

LLIBRE

Lee "Scratch" Perry va ser un músic, tècnic de so i productor musical jamaicà, pioner del dub i el reggae. També va ser un home amb un carisma únic, excèntric i incansable. El fotògraf britànic Dennis Morris, li ha dedicat un llibre.

Morris és un dels millors fotògrafs de l’escena musical anglesa. Va conèixer a Bob Marley el 1973 i el va acompanyar en la gira pel Regne Unit d’aquell any. El 1977 es va convertir en el fotògraf oficial dels Sex Pistols. Pel seu objectiu han passat des de Marianne Faithfull, Patti Smith, The Stone Roses o Radiohead. ‘Lee Perry és una combinació de tots ells’ explica.

Quan li pregunten quan de temps el va seguir, contesta ‘de 1976 a 2016’... ‘quan el vaig conèixer, vam connectar al moment i ens vam fer molt bons amics automàticament’. El llibre es diu SUPER FERRY i conté 42 fotografies espectaculars, captures que només una persona connectada profundament amb el músic podia fer. Hi ha des de fotos en el mític Black Ark Studio dels anys 70, fins alguna de divertidíssimes sessions o dels melancòlics passejos dels últims anys, per les nits de Londres. Un fantàstic document gràfic dels darrers 40 anys de Lee Perry, que aquest 29 d’agost farà un any que va traspassar, als 85 anys.

Perry als Black Ark Studio a Kingston els anys 70






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada