dijous, 17 d’octubre del 2024

DEL CAOS...

ANOTHER DANCER – “I TRY TO BE ANOTHER DANCER”

NOU REGISTRE

Intenten fer alguna cosa diferent al què estem escoltant i que se’ns ven com l’invent de la sopa d’all. Ho aconsegueixen a base de declinacions hiperbòliques i composicions musicals desendreçades.

Es fan dir Another Dance, cinc músics amb base a Brussel·les que hi posen molt d’interès en fer alguna cosa amb personalitat. Actualment, la banda s'ha ampliat. Son: Dries Robbe, Margo Mot, Mike Crabbé, Lucas Schreel i Timo Vantyghem.

(fot Anna Scholiers)

Els hi ha sortit un popurri experimental molt digne. ‘Un dels principals problemes que tenim ara mateix és anomenar un gènere per la música que fem’ explica Robbe, un dels artífexs. Doncs millor. Amb el seu debut, aquest I Try To Be Another Dancer que els hi ha editat fa un mes conjuntament Bruit Direct Disques i Aguirre Records, ja descobrim el seus esperançadors neguits creatius. 

De moment han definit el que fan com a música utòpica. És un pop d’estètica indie, però es troben a gust – i nosaltres escoltant-los – fent un pas més enllà buscant noves formes d’expressió, amb els que tornem a gaudir dels sons experimentals, mantenint les formes.



Robbe ha passat anys fent música inspirat pels seus admirats Arthur Russell i J Dilla. Crabbé és un productor que ha passat anys treballant en locals underground de Brussel·les i Margo Mot, a partir de la seva feina de cineasta, va ser al re-trobar-se amb Dries, amic de la infància, que intercanviant cançons que els hi agradaven a tots dos, s’hi va sumar. Els tres son els membres originals. Schreel i Vantyghem es van unir a ells després d’acabat l’àlbum, fet que obre encara més expectatives al que estar per venir.

Al final ‘intentem fer música molt humana’ diu Dries. ‘Hi ha molts errors. No tot està escrit en clau. Quan faig alguna cosa, no tinc massa clar com acabarà: és més com una pila d’idees. El caos que hi ha crea energia’... de la que surt bellesa.





           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada